Ark: Survival Evolved míří na Android a iOS
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ark: Survival Evolved míří na Android a iOS

Ark: Survival Evolved míří na Android a iOS

David Plecháček

David Plecháček

16. 3. 2018 11:29 4
Reklama

Netrvalo to příliš dlouho a po Fortnite a PUBG budeme psát o další původně velké hře mířící na mobilní platformy. Dlouho byla v předběžném přístupu na PC, posléze vyšla i na konzolích s cenovkou šedesáti dolarů a její náplní je jednoduše přežít. Přesto se nejedná o zástupce žánru battle royale. Řeč je o kontroverzním Ark: Survival Evolved.

Na téma této hry se v minulosti psalo hodně, ať už toho pozitivního, nebo negativního. Vývojáři vedli soudní pře s kde kým, hráči si stěžovali na otřesnou optimalizaci a nebývalé vysoké HW požadavky, a nelibost hráčů studio Wildcard pocítilo i ve chvíli, kdy autoři zdvojnásobili cenu hry, na což reagoval například autor DayZ Dean Hall. Jak říkáme, k Ark slovo kontroverzní docela sedí.

Uvidíme, co budete říkat na informace dostupné k právě oznámené mobilní verzi. Prvně je potřeba říct, že by mělo jít o kompletní zážitek. Wildcard spojilo své síly s War Drum Studios, které stojí například za mobilními porty her od Rockstaru, jmenovitě za Bully nebo GTA: San Andreas. Nová edice Ark nabídne všechny dinosaury, crafting, stavění a obecně vše, co dělalo Ark Arkem. Čili i požadavek na to, být online – stejně jako na konzolích a počítačích.

Jednu mapu by podle dostupných informací mohlo sdílet až padesát hráčů. Pokud byste chtěli hrát Ark: Survival Evolved se svými přáteli, překážkou by neměly být ani peníze. Hra je totiž na rozdíl od větších verzí kompletně zdarma, monetizovat se bude skrze mikrotransakce. Jak budou omezující a co vám bez nich Ark dovolí, pochopitelně není zřejmé. Hra by měla vyjít na Androidech a iOS někdy na jaře. Na druhé zmíněné platformě právě probíhá limitovaná uzavřená betaverze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama