Zoo Tycoon chránila pětivrstvá ochrana
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zoo Tycoon chránila pětivrstvá ochrana

Zoo Tycoon chránila pětivrstvá ochrana

David Plecháček

David Plecháček

15. 2. 2018 11:59 4
Reklama

Když se hovoří o herním pirátství, respektive o boji proti němu, nejčastěji se zmiňuje společnost Denuvo a její stejnojmenný šifrovací systém. V pozadí ale stojí ochrana her běžících pod platformou UWP na operačním systému Windows 10. Ochrana tam použitá se zdála být neprolomitelná. Stejně jako Denuvo, i Microsoft poznal, že nic netrvá věčně.

Skupina, která si říká Codex, totiž prolomila i tu. Sílu a schopnosti pirátů poznala ultimátní kolekce Zoo Tycoon, který vyšel skrze UWP v říjnu 2017. Co je ale pozoruhodné, je to, že podle skupiny Codex bylo vrstev zabezpečení více. Pokud někdo nadával na kombinaci Denuvo/VMProtect, tak věřte, že Zoo Tycoon mělo těchto vrstev pět.

Codex je dokonce všechny vyjmenovává. Jde o MSStore, UWP, EappX, XBLive a Arxan. Jestli jsou všechny použity u všech her tzv. univerzální Windows platformy není jisté, stejně jako zůstává otázkou, jestli mají vliv na technickou stránku her jako takových.

Ani ochrana použitá v UWP tak nevydržela nápor, a i když se dosud chlubila skvělými výsledky, nakonec se po několika měsících přidává k univerzálnějšímu, byť v poslední době náchylnějšímu Denuvu. I to se ale dokázalo po nezdarech zotavit, tak uvidíme, jestli na prolomení Zoo Tycoon nějakým způsobem dokáže zareagovat i Microsoft. Je to pochopitelně v jeho zájmu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama