Zájem o Fortnite servery nezvládají
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zájem o Fortnite servery nezvládají

Zájem o Fortnite servery nezvládají

David Plecháček

David Plecháček

9. 2. 2018 09:54 3
Reklama

Asi se shodneme na tom, že lídrem fenoménu battle royale není nic jiného než PlayerUnknown’s Battlegrounds. A asi se v žebříčku popularity a důležitosti shodneme, že druhé místo po právu opanuje bezplatná část hry Fortnite. Nemusí to tak být věčně, a dokonce to tak nemusí platit ani teď. I Fortnite totiž dokáže vygenerovat skvělá čísla.

My detailní údaje neznáme, ale free-to-play model hře jistě přivedl miliony hráčů, tudíž se se svou hráčskou základnou Battlegrounds může rovnat. Ale i když tušíme, jak velký hlad po battle royale je, až nás udivuje, že Fortnite hrálo v neděli v jednu chvíli téměř tři a půl milionu lidí. Protože jsou to čísla ze všech tří platforem, nedivili bychom se, kdyby v této statistice celkově nad PUBG Fortnite vedl.

Jistě, Battlegrounds je k dispozici pouze na PC a na Xboxu One a i tak dosáhne pravděpodobně na podobné hodnoty, ale stejně nakonec rozhoduje konečné číslo. Není divu, že Epic za sebou nechává Paragon a sází na jednoho koně. Na druhou stranu byl zájem hráčů tak velký, až jejich nápor nevydržely servery.

Pokud jste Fortnite v minulých dnech hráli, asi jste náladovost taktéž pocítili. A právě proto se o těchto číslech vlastně dozvídáme. Společnost jimi vysvětluje, kde vězel zakopaný pes. Zároveň ale hráče ujišťuje, že stabilita serverů je pro Epic klíčová a je prioritou číslo jedna. „Online tým pracuje prakticky nepřetržitě na tom, abychom ustáli poptávku, která se týden co týden zvětšuje,“ stojí v prohlášení.

Část battle royale je samozřejmě zdarma, ale pokud chcete, Fortnite si můžete pořídit. Získáte tím přístup do části Save the World, do PvE obsahu, který by ale dříve či později měl být také bezplatný. Rozhodnutí je na vás. Pokud ale chcete, můžete využít nabídku Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama