Další MOBA neuspěla. Konec hlásí Gigantic
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další MOBA neuspěla. Konec hlásí Gigantic

Další MOBA neuspěla. Konec hlásí Gigantic

David Plecháček

David Plecháček

1. 2. 2018 11:14 4
Reklama

S dalším zástupcem MOBA her to vypadá bledě. Je to přibližně rok, co jsme se dočkali vydání hry Gigantic, projektu studia Motiga. Poprvé jsme o něm slyšeli už v roce 2014, ale nakonec po problematickém vývoji vyšel... aby za několik měsíců skončila jeho podpora. Pokud si chcete připsat další hru do vašeho seznamu, než bude pozdě, neměli byste váhat.

Pravda je, že konec není tak bezprostřední jako v případě loňského Tomorrow Children nebo letošního Paragonu. Všechny zmíněné hry jsou ale bez podpory nepoužitelné. To je bohužel úděl veškerých online her. Je to zvláštní náhoda, že pár dnů po oznámení konce Paragonu dochází i na další, evidentně neúspěšný titul stejného žánru.

„Rozhodnutí nepokračovat bylo velice těžké,“ stojí v oficiálním prohlášení. „Hra je ve svém jádru unikátní a nabízí spoustu skvělých zážitků, které se zapsaly do srdcí a hlav našich hráčů. Bohužel ale nerezonovaly tolika lidmi, v kolika jsme jich doufali. Poslední měsíce se týmy Motiga a Perfect World snažily změnit stav hry do udržitelné podoby, ale bohužel současný stav nám dává omezené možnosti, jak nějakého vývoje, tak dodání relevantního obsahu či základních změn,“ stojí v prohlášení.

K tomu se bohužel kupily i další problémy, s nimiž studio nepočítalo. Například se mu nedařilo v rozumném čase opravit dlouhotrvající chyby, které tak čerpaly kapacity týmu potřebné jinde. „I přes veškerou snahu jsme nebyli schopní nalézt řešení, které by nám se hrou pomohlo prorazit na přeplněném trhu free-to-play her,“ píše se v samotném závěru.

Jediné východisko tak bylo podporu ukončit. Respektive naplánovat její ukončení. Gigantic totiž skončí „až“ 31. července, čili za půl roku. To je poměrně velkorysé, ale na druhou stranu je jisté, že do hry nedorazí žádný další update nebo opravný balíček, který by řešil její problémy. Pokud chcete F2P hru vyzkoušet dříve, než se propadne do propadliště dějin, a zjistit, jak kvalitní je vlastně námět spočívající v hraní za obří monstra, neměli byste váhat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama