SW od Respawn 2019, BFIII bez termínu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka SW od Respawn 2019, BFIII bez termínu

SW od Respawn 2019, BFIII bez termínu

David Plecháček

David Plecháček

31. 1. 2018 12:50 14
Reklama

Výroční tiskové konference nejsou jen od toho, aby jednotlivé společnosti zveřejnily svůj úspěch nebo neúspěch. Často na nich padne několik zajímavých informací, které nám odhalí plány do budoucna. Electronic Arts nás v tomto ohledu pochopitelně zajímá. Jednak jsme zvědaví na osud druhého Battlefrontu, ale také nás zajímá, která z her s licencí Hvězdných válek bude další.

Začněme odzadu, jelikož odpověď na tuto otázku je nejjednodušší. Finanční ředitel Blake Jorgensen přiznal, že EA nemá žádný konkrétní termín pro vydání dalšího Battlefrontu. Jisté je, že další hrou vyplývající z dohody s Disney bude Star Wars od studia Respawn, autorů Titanfallu. Jejich akční hra vyjde pravděpodobně ve fiskálním roce 2020, čili mezi dubnem 2019 a koncem března 2020. EA by tím zachovalo kontinuitu jedné SW hry co dva roky, byť se v minulosti hovořilo i o každoročním vydávání.

Když už jsme naťukli Disney coby vlastníka práv Hvězdných válek, po vydání Battlefrontu II se často v médiích objevovala zpráva o napjatých vztazích především kvůli problémům s mikrotransakcemi, které se okolo hry od vydání točily. Výkonný ředitel EA Andrew Wilson na toto téma konkrétně řekl: „Neměli bychom věřit všemu, co magazíny napíší.“ Podle svých slov jsou vzájemné vztahy naprosto v pořádku. „S Disney máme výtečný vztah,“ řekl a dodal, že Disney se chová vůči hře velice proaktivně a samo hledá způsoby, jak ji vůči hráčům vylepšit.

Na druhou stranu se sám Wilson nechal slyšet, že zastává názor, dle kterého je Star Wars Battlefront II ve svém jádru dobrou hrou. Tím se pomalu přesouváme ke hře jako takové. EA slibuje dlouhotrvající podporu spočívající v novém obsahu a zlepšování live služeb. S tím nepochybně souvisí i návrat mikrotransakcí. Vývojáři neustále hledají nejlepší možný způsob, jak je implementovat do hry co nejšetrněji a tak, aby dávaly ve světě Hvězdných válek smysl. EA k tomu bude mít co říct v následujících měsících.

Kromě toho se ale Wilson vyjádřil k miktrotransakcím obecně. I přes humbuk, které v listopadu způsobily, jim výkonný ředitel věří. „Jsme přesvědčeni, že pokud mají live služby volitelnou možnost digitální monetizace a pokud je jejich systém vytvořen dobře, tak miktrotransakce představují velice důležitý element, díky němuž můžeme neustále rozšiřovat a vylepšovat zážitek v našich hrách,“ řekl. Zkrátka a dobře mohou být příjmy tak vysoké, že mohou uživit delší podporu hry. Navíc tržby z těchto služeb každoročně rostou. Battlefront byl ale v tomto ohledu jedinečnou zkušeností, z níž se EA poučí. „Nikdy jsme nechtěli vytvořit systém, který by nebyl férový.“

V samém závěru mimochodem padlo, že Electronic Arts nepovažuje lootboxy za gambling. Ale toto tvrzení asi příliš nikoho nepřekvapí. Pravdou je, že se EA o Battlefront vzorně stará. Pokud jste se mu po prvotních kontroverzích vyhýbali, možná byste mu přeci jen mohli dát šanci. Pořídit si ho můžete na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama