Mnoho veteránů jde k projektu Avengers
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Mnoho veteránů jde k projektu Avengers

Mnoho veteránů jde k projektu Avengers

David Plecháček

David Plecháček

25. 1. 2018 10:18
Reklama

Společnost Crystal Dynamics má na svých bedrech vzhledem k postavení v hierarchii Square Enix velkou zodpovědnost. Vydavatelství se totiž nijak netají tím, že nemá kapacity na to, aby vytvářelo více AAA projektů najednou, ale Dynamics mají ve svém repertoáru hned dva projekty, které jsou pro společnost klíčové. A na nich tak musí dělat ti nejlepší.

Řeč je pochopitelně o znovuoživené Laře Croft a také o Avengers od Marvelu. Se sličnou Larou ale opatrně, je totiž možné, že na ní pracují lidé z Eidos Montréal, tedy v dalším ze stěžejních studií vydavatelství. Na druhou stranu ale ti mají spousty práce s novými Strážci Galaxie, a nikdo neví, jak je na tom Deus Ex. Ten je ale možná na nějaký čas takříkajíc u ledu.

Jeden větší projekt než druhý. Opakujeme si celý výčet proto, aby bylo hned na první pohled zřejmé, že je to hodně práce a ještě více zodpovědnosti. Pro Square je osud všech těchto projektů zásadní, a proto společnost dělá vše proto, aby se všechny co nejvíce povedly. Do Crystal Dynamics tak proudí zástupy talentů, čímž studio postupně bobtná. Poslední zprávy dokonce hovoří o tom, že se k týmu připojili veteráni z Naughty Dog, EA, Visceralu, studia Sledgehammer nebo Monolithu. Všichni se budou podílet na novince Avengers.

Nejedná se přitom pouze o řadové zaměstnance. Z Naughty Dog přichází například kreativní režisér Shaun Escayg, který se ještě donedávna zásadním způsobem podílel na Uncharted: The Lost Legacy. Tu samou pozici nově převezme u The Avengers Project, jak se novince zatím přezdívá. „Nemohu se dočkat, až se k připojím k týmu, který sdílí nadšení pro hrdinské příběhy tak jako já,“ řekl k nové pozici.

Z EA, potažmo studia Visceral, pro změnu přichází Stephen Barry, dosud jeden z výkonných režiséru dnes už bývalého studia, který se podílel na několika projektech včetně série Dead Space. Podobných osobností je podle ředitele Crystal Dynamics Rona Rosenerga hned patnáct. „Jedná se o veterány z her Batman: Arkham Origins, Dead Space, Star Wars: Battlefront a mnoha dalších. Jejich zkušenosti s AAA projekty prohloubí už tak bohatý seznam vývojářů, abychom stoprocentně naplnili naše cíle stanovené pro The Avengers.“

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama