Ve Fortnite fungoval crossplay. Znovu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ve Fortnite fungoval crossplay. Znovu

Ve Fortnite fungoval crossplay. Znovu

David Plecháček

David Plecháček

22. 1. 2018 10:46 2
Reklama

Crossplay napříč hrami Xboxu One a PlayStationu 4 je spíše utopickou vizí, o níž se prý oficálně neustále vyjednává, ale ani pro jednu ze stran (a především pro tu dominantnější) nemá její implementace vyjma marketingu žádný význam. Čas od času ale tento úzus překročí bez vědomí obou stran někdo třetí. Naposledy to byl Epic s Fortnite. Naposledy se to ale stalo 19. ledna. Znovu.

V září to byla zpráva tehdejšího dne. Fortnite nabízel možnost spojit hráče obou táboru. Ačkoliv vývojáři, společnost Epic, později přiznala chybu, vzbudila v hráčích alespoň jiskřičku naděje lepších zítřků. A když ne to, tak alespoň bylo jasné, že crossplay není technologicky složitý a brzdí ho pouze vydavatelé konzolí jako takových.

Snadnou proveditelnost značí to, že se tak stalo opět. Právě na začátku víkendu. Čím to je, jestli se jedná o nedopatření nebo snad o žertíky samotného Epicu, nikdo neví, ale podle hráčů bylo propojení evidentní díky znakům ve jménech, nebo proto, že někdo v lobby na Xboxu One měl skin exkluzivní pro PlayStation verzi. Znaky u gamertagu se mohou oproti nabídce Xboxu lišit tehdy, pokud někdo hraje z PC – a Fortnite opravdu nabízí crossplay s hráči na počítači, ale jen spolu s PlayStationem 4. Mezi Xboxem One a PC si zatím nezahrajete.

Společnost se tentokrát k situaci nevyjádřila. Když se tak stalo naposledy, režisér Fortnite Donald Mustard řekl, že „hráči crossplay chtějí, a v Epicu uděláme vše proto, aby jej dostali,“ přičemž dle Twitteru Phila Spencera by Epic našel zastání i u Microsoftu: „Rád bych, aby jej (crossplay) nechali v provozu,“ řekl tehdy. Zatím se ale ničeho většího nad rámec slov nedočkáme.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama