Video slibuje Tennis World Tour na květen
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Video slibuje Tennis World Tour na květen

Video slibuje Tennis World Tour na květen

David Plecháček

David Plecháček

18. 1. 2018 10:40 3
Reklama

Včera byla řeč o chudé dosavadní soupisce tenisové hry AO Tennis mapující Australian Open. Po rocích strádání to ale není jediná hra elegánů, která se chystá. Ještě očekávanější je Tennis World Tour, a to především pro nás, neboť se na něm podílí i lidé z 2K Czech, kteří stáli za čtvrtým dílem série Top Spin.

Tennis World Tour nicméně vzniká jinde, ve studiu Breakpoint skrze vydavatelství Bigben. To se v posledních letech profiluje jako zachránce skomírajících a zdánlivě nechtěných sérií. Vzpomeňme například na jejich rallyové WRC, které sice s první adaptací skřípalo, ale každý další díl je lepší a lepší a pomalu se blíží k těm nejkvalitnějším hrám.

Příběh Tennis World Tour je ale přeci jen jiný, neboť se jedná o zbrusu novou sérii. Vývojáři tak nemají po kom převzít rozdělanou práci, ale spíše na předchozí hry navazují duchovně a snaží si z nich vzít to nejlepší. Výhodou navíc není jen absence nějaké špatné minulosti v podobě specialistů třeba ze studia Milestone, ale také i to, že TWT má čas vyzrát. Narozdíl od každoročně vydávaných sérií si s ním může studio vyhrát.

Jak moc si s ním Breakpoint Studio hraje, ukazuje vývojářský deníček. V něm kreativní režisér Etienne Jacquemain líčí, jak je pro sportovní hry důležitá animace, především pak pro tenis. Nedílnou součástí vývoje je tudíž motion capture, díky němuž mohou vývojáři zachytit celou širokou paletu pohybu tenistů. „Umožńuje nám to vytvářet ten nejvěrohodnější zážitek,“ říká.

K tomu nejsou potřeba žádní herci, nýbrž samotní sportovci. S těmi ve studiu vypomáhá bývaly člen ATP Maxime Teixeira, jehož na kurtu snímá až třicet kamer. Výsledky práce jsou k vidění v prostřízích z alfa verze hry. Samotné snímání může trvat až osm hodin. Na začátku se točí především silové údery a samotná hra, na konci poté cutscény mezi jednotlivými výměnami. Takže až uvidíte létat rakety, věřte, že i to snímala některá z kamer.

To nejdůležitější. O Tennis World Tour víme od loňské E3, a tak už začíná být na čase, aby hra vyšla. Na konci přiloženého videa sice nestojí přímo datum vydání, ale doufáme, že i vy – stejně jako my – oceníte drobný dárek. Tennis World Tour totiž vyjde už v květnu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama