MLS zakládá vlastní esport fotbalovou ligu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MLS zakládá vlastní esport fotbalovou ligu

MLS zakládá vlastní esport fotbalovou ligu

David Plecháček

David Plecháček

12. 1. 2018 14:59
Reklama

Esportové ligy nejsou pro hráče ničím neznámým. Soutěžně se jich hraje dost, jedna je sledovanější než druhá a na jejím konci se výhercům dostane popularity, finanční odměny i respektu od soupeřů. Není ale úplně zvykem, že by skutečná sportovní organizace rozjížděla i vlastní esportovou ligu. Americké MLS je v tomto ohledu jednou z prvních.

Major League Soccer, zkráceně MLS, je americká nejvyšší fotbalová liga. Právě ta se rozhodla nově spustit ligu eMLS, která, například po vzoru NBA 2K League, bude reprezentovat klasické týmy na esportovém kolbišti. Z celkem 23 klubů, kteří MLS hrají, se jich do eMLS zapojí 19. Na rozdíl od týmových videoher to mají kluby snazší, bude je totiž reprezentovat jeden profesionální hráč, který změří síly se svěřenci ostatních klubů ve FIFA 18.

Organizátoři eMLS nechávají proces výběru hráčů na samotných klubových organizacích. Každá si tak zvolí způsob, jakým někoho z profesionálů ve své oblasti osloví. Ale vzhledem k tomu, že se hovoří pouze o jednom člověku, není jasné, co by se dělo v případě nějaké nenadále události. Polygon sice zjistil, že organizace mohou mít více hráčů, ale jen jeden z nich se poté smí účastnit konkrétní eMLS akce.

Z původního prohlášení také není jasné, jestli budou daní hráči zaměstnáni na plný úvazek jako v případě NBA 2K League nebo nově vzniklé Overwatch League, pro majitele klubů by to ale pravděpodobně nebyla velká překážka.

Nabízí se samozřejmě otázka, která už během čtení této novinky určitě napadla každého z vás: Copak EA nemá vlastní ligu? Odpověď je jasná – má. Nově vzniklá eMLS bude ale další vstupenkou do FIFA eWorld Cup, což je vyvrcholení dlouhé série turnajů FIFA 18 Global Seires. Vítěz eMLS, o němž se rozhodne na veletrhu PAX East 2018 v dubnu, bude mít zaručené místo v play-off FIFA 18 eWorld Cup. Detaily ligového formátu bohužel ještě neznáme.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama