Ethan Carter přijde s volným režimem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ethan Carter přijde s volným režimem

Ethan Carter přijde s volným režimem

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

9. 1. 2018 10:56 1
Reklama

Nedávno oznámená a brzy vycházející Xbox One verze adventury The Vanishing of Ethan Carter se dočká jednoho zajímavého prvku navíc – volného sandboxového režimu, který odstraní všechny zámky i překážky a zpřístupní naráz celý svět hry. A nově se dozvídáme o tom, že tato novinka by teoreticky mohla dorazit i na původní platformy, tak jednoduché ani jisté to však v tuto chvíli určitě není.

Příspěvek na webu autorů hry vypovídá o tom, kterak něco takového nebylo původně vůbec v plánu a díky tomu příprava tohoto režimu zabrala poměrně hodně času. Jmenovitě jde kupříkladu o prostý úklid textur od krve.

Nicméně zadařilo se, má to však svá specifika. Verze hry pro Xbox One je kupříkladu vystavěná na novější verzi enginu Unreal a samotná tvorba tohoto režimu mnohdy vyžadovala specifické zásahy do hry a přepisování některých jejích částí. Port do předešlých edic hry běžících na ostatních platformách tedy znamená zároveň port i do starší verze enginu a s tím je pochopitelně spojeno větší množství práce.

S tím mimo jiné souvisí také teoretická možnost aktualizace hry pro PlayStation 4 Pro (protože když už autoři budou do hry zasahovat, tak proč ne pořádně), nicméně opět je zde řeč o dodatečné a těžko říci zda také dostatečně rentabilní práci.

Záhodno je pak ve finále a v souvislosti s otázkou existence hry na ostatních platformách zmínit ještě fakt ten, že tento režim musí být alespoň chvíli na konzoli od Microsoftu exkluzivní a jakékoli možná tedy bude muset ještě tak jako tak chvíli počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama