UFC 3 od EA obsahuje pay-to-win lootboxy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka UFC 3 od EA obsahuje pay-to-win lootboxy

UFC 3 od EA obsahuje pay-to-win lootboxy

David Plecháček

David Plecháček

4. 12. 2017 11:45 12
Reklama

UFC 3 je možná mnohými podceňovanou sérií, ale jak roste popularita MMA, roste samozřejmě i chuť po herní adaptaci. Společnost Electronic Arts dosud vydala s oficiální licencí UFC dva díly, s nimiž sice neudělala díru do světa, ale své publikum si hry rozhodně našly. Teď se chystá třetí. Nebylo by to ale EA, kdyby nestačilo naštvat fanoušky ještě před tím, než hra vlastně vyšla.

Stejně jako v případě Star Wars Battlefront II, i za problémy UFC 3 stojí beta, která samotnému vydání předchází. Její součástí jsou režimy Fight Now, Online Quick Fight, Practice Mode a UFC Ultimate Team. Právě obdoba Ultimate Teamu jiných sportovních her dělá hráčům největší starosti. Ukázalo se totiž, že právě on obsahuje pay-to-win miktrotransakce. A problémy EA tak rozhodně nekončí...

Ultimate Team, nejen v UFC, historicky mikrotransakce obsahuje. Má je například i série FIFA. Za reálné peníze si v ní můžete pořídit konkrétní hráče a sestavit si tak co nejlepší jedenáctku, abyste byli lepší než ostatní. Ultimate Team se v ní ale dá hrát i bez investic docela pohodlně a hra vás do nich vyloženě netlačí. UFC ale opět překročilo pomyslnou čáru a hráčům dává okatě najevo, že bez peněz si v režimu ani neškrtnou.

V UFC 3 si jednoho se svých pěti zápasníků můžete upgradovat prostřednictvím lootboxů. Ty můžete získat hraním, nebo za peníze. A pokud v Battlefrontu dávají hráčům určité výhody, v UFC se po jejich aplikování stávají bojovníci prakticky nedotknutelnými. Abyste byli konkurenceschopní s člověkem, který do hry investuje, musíte své zápasníky taktéž ověnčit bonusy z lootboxů, které dramaticky ovlivňují jejich celkové statistiky a dopřávají jim nové schopnosti.

Lidé, kteří neinvestují, jsou poté směšně slabí a neschopní, čímž se pro ně stává Ultimate Team takřka nehratelný. Naštěstí se výše zmíněné týká jen jednoho režimu, ostatní použité mikrotransakce nijak neovlivňují. Na realitu se můžete podívat i vy, protože právě teď běží otevřená betaverze. Plná hra poté vyjde 2. února, a to ve verzích pro Xbox One a PlayStation 4. Zda se do té doby něco změní, teprve uvidíme.

Ne vše, co se o UFC píše, ale musí být nutně negativní. Britský Eurogamer například přinesl zprávu o jednom streamerovi, který vysílal živý přenos zápasu UFC, ale předstíral, že se jedná o hru a s gamepadem v ruce fiktivně zápasníky ovládal. Stream tak nebyl nahlášený jako neoprávněný porušující práva a licence, a z AJ Lestera se stala prakticky přes noc hvězda. Z člověka s dvěma tisíci subscribery se stala populární celebrita, o níž píše celý svět. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama