Britské úřady popírají hazard v Battlefrontu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Britské úřady popírají hazard v Battlefrontu

Britské úřady popírají hazard v Battlefrontu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

27. 11. 2017 14:16 15
Reklama

Vydání on-line akce Star Wars Battlefront II poněkud nečekaně spustilo diskuzi na téma hazardního hraní a zda se distribuce a nákup uzavřených krabic s odměnami nedá, za určitých okolností, považovat za hazard. Na to konto můžeme připomenout obsáhlý příspěvek z minulého týdne, ke kterému máme nyní poměrně zajímavý dovětek pocházející z Británie.

Britská komise vyšetřující hazard (British Gambling Commission) totiž tvrdí, že dle současných zákonů a právních definic podobné praktiky určitě hazardem nejsou. Z onoho legálního hlediska je prý vše relativně v pořádku (tedy alespoň z hlediska zákonů ve Velké Británii) a současné první závěry tvrdí, že ony takzvané loot boxy nepřekračují jisté meze a nespadají tedy mezi hazardní hry.

Těchto závěrů komise docílila na základě toho, že dokud jde pouze o herní obsah a celkově o obsah, který nelze následně zpeněžit, tak o hazard zkrátka nejde. Celková pravidla však každopádně určuje parlament a podobné definice se mohou kdykoli v budoucnu změnit.

Jedním dechem ale tato komise navrch doporučuje maximální respekt rodičů i jejich opatrnost, neboť zejména u mladších hráčů by mohl nějaký dopad na jejich chování a nákupní preference přeci jen existovat.

A právě díky tomuto lze tedy zřejmě nějakou formu regulací dříve či později očekávat. Jestli tomu tak ale skutečně bude a v jaké formě, to však teprve uvidíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama