CD Projekt hovoří o plánech do budoucna
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt hovoří o plánech do budoucna

CD Projekt hovoří o plánech do budoucna

Pavel Makal

Pavel Makal

9. 11. 2017 09:34 11
Reklama

Série Zaklínač a především její třetí díl patří k nejoblíbenějším titulům posledních let a je často dáváno za příklad toho, jak má správné RPG vypadat. Vývojáři z polského CD Projektu dali sérii značné množství lásky a péče, čtvrtý díl ale v plánu nemají.

Ačkoli jsme podobná prohlášení slyšeli z úst polských vývojářů už v minulosti, nyní je znovu potvrdil výkonný ředitel společnosti Adam Kiciński v rozhovoru pro web Strefa Inwestorow. Kiciński uvedl, že plány na čtvrtou hru momentálně nejsou na stole a CD Projekt považuje Geraltovu trilogii za plně uzavřenou. Na druhou stranu ale rozhodně nepopírá, že se do světa, stojícího na motivech knižní ságy Andrzeje Sapkowského, v budoucnu vrátí s jinou IP. Ostatně, práva na herní zpracování Zaklínače mají stále v rukou.

V současné době se studio plně zaobírá prací na dvou projektech. Kromě karetního Gwentu je to samozřejmě i dlouho očekávaný Cyberpunk 2077, jehož kořeny sahají až do roku 2012. Kiciński opětovně potvrdil, že tato hra bude mnohem větší, než byl poslední Zaklínač, obratně se ale vyhnul otázkám na to, zda bude obsahovat multiplayer. Co se týče Gwentu, Kiciński připustil, že by se v budoucnu mohl objevit i na dalších platformách. Velmi pravděpodobně je řeč o Switchi, na jehož kvality ostatně vývojáři z CD Projektu v minulosti pěli samou chválu.

Připomeňme, že společnost v minulosti s úspěšně zažádala o vládní granty na vývoj nové hry. První projekt, o jehož podporu vývojáři Cyberpunku žádali, nese název City Creation a má za cíl „vytvořit komplexní technologii pro návrh obřího, živoucího města, kde se bude vše odehrávat v reálném čase. Tato technologie má být postavena na pravidlech, umělé inteligenci a automatizaci a podporuje inovativní procesy a nástroje pro špičkové hry v otevřeném světě“. Svět Cyberpunku má tedy být ještě živější a dynamičtější, než tomu bylo v případě třetího Zaklínače. Autoři zjevně cílí na podobný systém, jakým se chlubi například domácí Kingdom Come: Deliverance, tedy svět, který dynamicky reaguje na vaše činy, ale například i na denní dobu nebo počasí.

Druhý grant má podpořit prvek s názvem „Seamless Multiplayer“. Tento element často zmiňují například vývojáři druhých Watch Dogs. V Cyberpunku má být „komplexní technologií pro tvorbu unikátních mechanismů hratelnosti v multiplayeru, včetně schopnosti vyhledávání protivníků, správy vlastních her, replikování objektů a podpory rozličných herních režimů unikátní sadou dedikovaných nástrojů“. I v Cyberpunku by tedy podle všeho mělo být možné bez omezení zvát a navštěvovat herní světy ostatních hráčů a spolupracovat na questech, nebo jim naopak škodit.

Další dvě žádosti pak nesou názvy „Cinematic Feel“ a „Animation Excellence“. Už podle jmen si zřejmě dokážete udělat obrázek o tom, čeho za pomoci těchto technologií chtějí autoři z CD Projektu dosáhnout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama