Ubisoft v obraně skupuje vlastní akcie
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft v obraně skupuje vlastní akcie

Ubisoft v obraně skupuje vlastní akcie

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 10. 2017 06:52 20
Reklama

Francouzský vydavatel a vývojář Ubisoft se pustil do nákupu vlastních akcií, čímž se společnost snaží zabránit násilnému převzetí rovněž francouzskou společností Vivendi, která již delší dobu okolo Ubisoftu krouží.

Naposledy akcie Ubisoftu ve velkém získal právě gigant Vivendi, proti čemuž se Ubisoft ohrazoval a varoval před možným koncem kreativity v jeho titulech, nicméně nyní se situace z pohledu Vivendi komplikuje a francouzský vydavatel získává zajímavou páku.

Čeká se na další kroky Vivendi, který již v minulosti dokázal překvapit akvizicí Gameloftu, který akcie Ubisoftu rovněž vlastnil.

Zda to ale může v konečném důsledku stačit, to je zatím nejisté a čeká se na další kroky Vivendi, který již v minulosti dokázal překvapit akvizicí Gameloftu, který akcie Ubisoftu rovněž vlastnil. Tehdy se Vivendi dostalo na hranici 25 % akcií s tím, že meta 30 % už je hraniční pro získání zásadní role nad firmou, ovšem i menší podíl akcií by mohl být důležitý, a to díky změně zákona slibující zdvojnásobení vlivu dlouhodobých držitelů akcií.

I tomuto se však Ubisoft v čele s rodinou Guillemotů (kteří akutálně vlastní hlavní podíl společnosti) brání a s vidinou Vivendi v zádech se za současné majitele staví i samotní zaměstnanci. Ti souhlasili s odkladem plánu vypustit vlnu akcií zdarma ve formě odměny pro stávající zaměstnance (což je běžná praktika sloužící k udržení těch největších talentů). Takový krok by totiž mohl znamenat další riziko toho, že se k nim dostane právě Vivendi.

A spolu s tím tedy ještě v současnosti vzniká plán na odkoupení celkem čtyř milionů akcií, které Ubisoft získá zpět v období od začátku října do konce prosince a které následně zablokuje z pohledu dalšího pokoje. Celkově to znamená 10 % všech akcií.

Celé to zatím vypadá zajímavě a my jsme jen zvědaví, jaké budou další kroky jak Ubisoftu, tak právě i Vivendu. Nám nicméně nezbývá než držet palce v tom, aby především nebyla zlikvidována kreativita, která se v případě Ubisoftu projevuje zejména v portfoliu menších her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama