Další Spec Ops: The Line autoři odmítají
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další Spec Ops: The Line autoři odmítají

Další Spec Ops: The Line autoři odmítají

Pavel Makal

Pavel Makal

4. 10. 2017 14:29 11
Reklama

Možná si ještě vzpomenete na akci Spec Ops: The Line. Na první pohled obyčejná third person cover based střílečka kladla kupodivu značný důraz na příběh a morální poselství a notně se při tom inspirovala slavným snímkem Apokalypsa od Francise Forda Coppoly. Pokud jste doufali, že se někdy objeví pokračování, budeme vás muset zklamat.

Hra se nedočkala kýženého prodejního úspěchu, to ale není jediný důvod, proč na ni vývojáři nevzpomínají zrovna s láskou. Scenárista Walt Williams jednomu z fanoušků na otázku ohledně pokračování odpověděl se zdrcující upřímností: “Byl to brutální a bolestivý vývoj a celý tým by raději jedl skleněné střepy, než aby na tom pracoval znovu. A také se to neprodávalo dobře.”

Už v minulosti se objevily zmínky o tom, že vývojáři nebyli se směřováním vývoje zrovna spokojeni a kritizovali zejména přítomnost multiplayeru. Ten původně nebyl zamýšlen, v době vydání jej ale vydavatelství 2K Games považovalo v případě tohoto žánru za povinnost. Hlavní designér Cory Davis v minulosti prohlásil, že multiplayer vnímá jako rakovinné bujení, které si producenti vydupali a byly kvůla kvůli němu zmrzačena řada herních mechanismů. Nehledě na to, že jej pak stejně skoro nikdo nehrál.

Spec Ops: The Line má na svědomí studio Yager Development, které na přelomu tisíciletí vytvořilo například střílečku Yager, nějaký čas pracovalo na Dead Island 2 a v nedávné minulosti se připomnělo vesmírným simulátorem Dreadnaught pro PC a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama