Fortnite umí propojit hráče na konzolích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fortnite umí propojit hráče na konzolích

Fortnite umí propojit hráče na konzolích

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 9. 2017 07:20 1
Reklama

Vypadá to, že situace s tím multiplatformním hraním nakonec nemusí být až tak nemožná, jak se může na první pohled jevit. Hráči konzolové verze Fortnite si totiž všimli, že se jim z nějakého důvodu dařilo propojovat se s těmi na druhé straně barikády.

O spojení PlayStation 4 a PC verze hry jsme přitom věděli již z dřívějška, nicméně na Redditu se začaly objevovat velmi konkrétní náznaky o tom, že se spolu mohli propojovat i hráči na Xbox One a na PlayStationu 4. V rámci PS4 verze hry totiž začali hráči objevovat protivníky a spoluhráče, kteří měli v přezdívce znak mezery, což na PSN možné není.

Na Redditu byl přitom navrch zaznamenán i případ, kdy dvě odlišné konzole seděly vedle sebe a byly přitom připojeny do stejné hry, bohužel ani to však stále nic neznamená a na oficiálním stanovisku Sony se zřejmě zatím vůbec nic nezměnilo.

Velmi rychle přitom vyšlo najevo, kterak se v tomto případě nejednalo o záměnu s hráči na PC, ale o ty, kteří se do hry skutečně připojili na Xbox One. Jenže jedním dechem musíme případné nadšení krotit – o zajímavý precedens se nejedná, pár hodin po odhalení se totiž studio Epic nechalo slyšet, že se jednalo o prostou chybu.

Nicméně nemožné se tedy zřejmě může hravě stát skutečností a zřejmě k tomu stačí jen trocha vůle. Je na jednu stranu také otázkou, zda takto nově vytvořený poprask okolo hry podobnou snahu nakonec nějakým způsobem nepostrčí kupředu a zda se nedočkáme změny nepopulárních korporátních rozhodnutí. My každopádně doufáme, že by tomu tak jednou být mohlo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama