Podpora myši u Xboxu je stále v plánu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podpora myši u Xboxu je stále v plánu

Podpora myši u Xboxu je stále v plánu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

4. 9. 2017 11:29 23
Reklama

Operační systém konzole Xbox One vychází z klasických Windows a předchozí přísliby o plánované podpoře klávesnice a myši (připomenout můžeme trojici zpráv zde, zde a zde) tak dávaly celkem smysl, zatím se však po reálné implementaci slehla zem. Nově však Microsoft připomíná, kterak tyto plány stále platí a představuje jejich možnou podobu.

O odpověď se přitom postaral jeden z nejzasvěcenějších – Mike Ybbara z divize Xboxu. Ten zopakoval plány konzoli naučit pracovat s klávesnicí i myší a avizuje, že rozhodnutí o konkrétním použití plánují ponechat na samotných vývojářích her.

Ti se tak budou moci kupříkladu rozhodnout nad tím, kdy dovolí hráčům s odlišnými periferiemi hrát spolu a kdy to naopak zakážou z obavy před poškozením kompetitivní složky hry.

Na výběr by tak kupříkladu mohli mít hráči na své konzoli mezi tím, zda se spojí jen s těmi, co gamepad mají, anebo s těmi, kteří mají klávesnici a myš. Otázkou ovšem je, zda by to nemohlo poškodit a následně ještě více tříštit komunitu u těch her, které mohou mít kupříkladu nepočetnou hráčskou základnu již v základu.

Nicméně nějaké zkušenosti v tomto oboru již existují a připomenout můžeme kupříkladu akci Sea of Thieves, jež propojuje hráče na PC a na Xbox One a ve které dokázali tvůrci dotáhnout optimalizaci takřka k dokonalosti. Více si můžete přečíst v této aktualitě. Stejnou funkcionalitu pak přináší například i Gears of War 4.

Jak to dopadne, to snad uvidíme již brzy, vy se s námi už ale v diskuzi podělte o váš názor – souhlasili byste s hlubším propojením i sjednocením platforem za pomocí využití stejných periferií, anebo byste byli naopak rádi, aby konzolistům zůstaly navždy v rukách pouze klasické gamepady?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama