PUBG odčerpává hráče z jiných MP her
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka PUBG odčerpává hráče z jiných MP her

PUBG odčerpává hráče z jiných MP her

David Plecháček

David Plecháček

29. 8. 2017 09:59 7
Reklama

Není skloňovanější hry, než je PlayerUnknown's Battlegrounds. Jenže odkud se berou ty miliony majitelů a statisíce aktivních hráčů? Stejnou otázku si kladou média po celém světě. Odpověď nám může dát data tracker Steam Spy, který shromažďuje údaje o hráčích a jejich herních knihovnách. A možná vás překvapí, co nám data říkají.

Pro mnoho hráčů je totiž hraní Battlegrounds útěkem od jiných stříleček, jež do té doby hráli. Vzorovým příkladem a hrou, která nejvíce příchodem hry PlayerUnknowna utrpěla, je Counter-Strike: Global Offensive. Podle Steam Spy je 55 procent majitelů Battlegrounds i majiteli Counter-Striku. 

Na tom by nic nebylo, jenže většina z těchto hráčů hrávala CS:GO o 50 procent častěji než-li jiní průměrní hráči a jejich čas strávený ve hře od Valve od té doby klesl průměrně o třetinu. Ačkoliv je Counter-Strike: Global Offensive jedním z příkladů, není jediným. Ten samý osud potkal H1Z1, Payday 2 nebo Left 4 Dead.

Jinými slovy PUBG nejvíce oslovuje hráče, kteří pravidelně hrají výše zmíněné multiplayerové střílečky a tráví v nich velkou část svého herního času. Nováčky a příležitostné hráče (a příležitostné hráče tohoto žánru) zatím tolik netáhne. A ještě jedna zajímavá statistika. Majorita hráčů pochází ze Spojených států, z Německa a především z Číny. Právě ta může za to, že se PUBG honosí takovými čísly prodaných klíčů a aktivních hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama