Sea of Thieves ukazuje cross-play v akci
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sea of Thieves ukazuje cross-play v akci

Sea of Thieves ukazuje cross-play v akci

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 8. 2017 11:20
Reklama

Microsoft v rámci Gamescomu odhalil rovněž lehkost hraní Sea of Thieves napříč dvěma zainteresovanými platformami (PC a Xbox One) a k tomu nově tvůrci vypustili video, které se této funkcionalitě hry již blíže věnuje.

A jelikož by nám samotná ukázka hraní asi jen sotva něco vypověděla, tak si tvůrci nachystali komentovaný průvod zákulisím vývoje hry pověděli něco o pozadí tvorby této dnes ještě celkem unikátní vlastnosti. Ta má přitom ještě více podtrhnout fakt, že Sea of Thieves je hra, jež je od začátku vývoje vytvářena s cílem zasáhnout co největší množství hráčů s nejrůznorodějšími preferencemi.

Na to konto se předně tvůrci chlubí tím, že se ke hráčům v rámci testovací verze hry připojovali do hry na Xboxu i ze svých PC a pochvalují si na to konto fakt, že si nikdo ničeho nevšiml. Hra je vyvíjena pro obě platformy naráz tak, aby potěšila skalní fandy z obou táborů.

Z toho pochopitelně vyplývá, že i ovládací schéma a rozhraní musí odpovídat zájmům všech zúčastněných, což si samozřejmě dodatečně vybralo daň v podobě pracné optimalizace takové, aby žádný z táborů nebyl zvýhodněn. A to se po delším experimentování a laděni víceméně daří a odchylka ve statistikách je aktuálně minimální (viz předchozí zpráva).

Za další tvůrci hovoří mimo jiné i o pravidelných buildech hry (které vznikají i na týdenní bázi) a o tom, jak si poctivým přístupem získali sebevědomí se hrou vystupovat i na výstavách (E3, Gamescom). Bohužel se však stále ještě nedozvídáme konkrétní datum vydání.

A jako perličku na závěr můžeme ještě vypíchnout to, že v případě PC verze hra nenabídne klasické nastavení grafických detailů (min, max, ultra), ale v duchu a ve jménu atmosféry hry přinese volbu mezi Cursed, Common, Rare, Mythical, Legendary.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama