Monolith vysvětluje, proč je Odula žena
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Monolith vysvětluje, proč je Odula žena

Monolith vysvětluje, proč je Odula žena

David Plecháček

David Plecháček

16. 8. 2017 07:10 2
Reklama

Možná si pamatujete na trailer nového Middle-earth: Shadow of War, v němž vystupovala Odula. Nikoliv ale v podobě strašlivého pavouka, nýbrž v podobě poměrně pohledné tmavovlásky. Co se ale stalo s pavoučí verzí, a proč se autoři rozhodli odklonit od kanonických knih? O tom teď hovořil kreativní viceprezident studia.

Michael de Plater vysvětluje, že podle něj jsou Odula a Glum opomíjení „hrdinové“ Pána prstenů. Tam, kde Frodo selhal, Glum úkol dokončil, byť sám kvůli tomu spadl do lávy Orodruiny. Odula je ale podle Platera třeba na úrovni Galadriel, elfky, která oplývá jedním z prstenů. „Z velké části jsme chtěli mluvit o postavách, které jsou šedé – ne tak čisté jako Gandalf a Aragorn, ale ani vysloveně zlé. Postavy, kterými jsme se inspirovali, jsou lidé jako Boromir, Saruman nebo Denethor, protože mám pocit, že hrdinové Pána prstenů jsou zjednodušení, buď černí nebo bílí.“

„Takže máte Odulu jako relativně temnou postavu a pak máte Galadriel jako opak, takže nám tu vzniká určitá dualita mezi těmito dvěma mocnými personami, z nichž každá stojí na jiné straně. A tak jsme si říkali, že tahle dualita bude zajímavá.“ Fór je v tom, že ani Galadriel není takový svatoušek, protože podle autorů s lidmi manipuluje a posílá je na nebezpečné úkoly. Příkladem jim bylo například zrcadlo v Lothlórienu, s jehož pomocí ukazuje Samovi a Frodovi, co by se mohlo stát a tím je pohání kupředu. I když hrozí, že skupina selže.

Odula by měla být stejná, jen o něco víc zlá. Takže víme, že bude hrát ústřední roli. Ale jak je možné, že z osminohé bestie se rázem stala pohledná žena? Může za to její původ, jelikož její matkou je legendární Ungoliant. Tolkien jí ale nepopsal jen jako pavouka, nýbrž jako zlou sílu, která na sebe tuto podobu vzala dobrovolně. A tak autoři přisuzují stejnou schopnost i Odule. „Proč byste to na jejím místě dělali? Protože pavouci jsou děsiví, evokují strach,“ říká Plater.

Doufejme, že toto vysvětlení bude stačit, aby hráči o autorech smýšleli zase o něco lépe. Monolith si sice Středozemi upravuje podle sebe a v rámci určitých mantinelů křiví mytologii, jak se jim zlíbí, ale alespoň nás může těšit, že nad věcmi trochu přemýšlí. Shadow of War vychází 10. října a můžete si jej předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama