FAR: Lone Sails vás vypraví zachránit svět
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FAR: Lone Sails vás vypraví zachránit svět

FAR: Lone Sails vás vypraví zachránit svět

David Plecháček

David Plecháček

15. 8. 2017 10:21
Reklama

Gamescom je veletrhem nejen velkých vydavatelů a AAA her, ale stále častěji možností, kde mohou indie a menší vývojáři prezentovat své projekty mezi širokou veřejnost. O to samé se pokusí studio Okomotive a vydavatelství Mixtvision, kteří představí svůj projekt. Žánr neuhodnete.

No dobře, tak možná uhodnete. Nejedná se ale o klasickou plošinovku, byť se ve FAR: Lone Sails pohybujete ve 2,5D světě. Jedná se vlastně spíše o adventuru. Její náplní je cestovat ve svém obrovském vozidle napříč světem. Váš úkol také neuhodnete. No dobře, tak možná ano. Musíte totiž opět zachránit svět.

Oceány vysychají a vy se v dopravním prostředku velikosti několikapodlažní budovy musíte vydat za vyspělou civilizací, která to celé způsobila. Cesta to nebude snadná, neboť vás po cestě zastaví nejrůznější překážky. Nebezpečí se ale skrývá i v počasí, které by dokázalo s vaším autem pořádně zatočit. Navíc si musíte neustále hlídat palivo. Musíte se o váš vůz a domov v jednom neustále starat. Naštěstí jej můžete neustále vylepšovat.

Vývojáři se chlubí, že na rozdíl od jiných post-apokalyptických her ve hře není žádné násilí nebo smrt. Jste to jen vy, vaše plavidlo a vyschlá pláň před vámi. Možná právě proto z FAR: Lone Sails atmosféra doslova čiší.

Vydání novinky je ještě poměrně daleko. Vývojáři cílí na první kvartál příštího roku. Hra bude každopádně k dispozici na PC, PlayStationu 4 a Xboxu One. A vy se teď můžete podívat na pre-alfa gameplay trailer.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama