Ukázka nové slovenské mapy Battlefieldu 1
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ukázka nové slovenské mapy Battlefieldu 1

Ukázka nové slovenské mapy Battlefieldu 1

David Plecháček

David Plecháček

19. 7. 2017 07:59 14
Reklama

Battlefield 1 očekává své zatím největší DLC. In the Name of the Tsar míří na severovýchod, a to znamená příchod tuhé ruské zimy. Jenže ve jménu cara se nebojovalo jenom na území carského Ruska, ale i mnohem blíže našim tehdejším hranicím. Jedna z nových map tohoto DLC nás například vezme na slovensko-polskou hranici.

Tou mapou je Lupkow Pass, po našem Lupkovský průsmyk, průsmyk v Laborecké vrchovině na severovýchodě Slovenska. V minulosti byl označován pojmy Uherská brána ze severu a od jihu ze slovenské strany poté Ruskou branou a představoval důležitou spojnici mezi severem a jihem. Právě kvůli svému strategickému významu se ale o něj vedly často tvrdé boje. Ty nejtvrdší právě za první světové války.

Strategický význam dokládá i to, že železniční tunel, který pod průsmykem vede, byl rakousko-uherským vojskem hned v roce 1914 zavalen, a v roce 1915 byl vyhozen do povětří ustupující ruskou armádou. Ani to ale nezabránilo častým střetům, právě zejména mezi lety 1914 a 1915. Vývojáři z DICE tak mají bohatý materiál, se kterým pracují.

Jak mapa Lupkow Pass vypadá, se můžete podívat na novém gameplay videu od uživatele s přezdívkou Westie. Nebude to ale pochopitelně jediná mapa a jediná věc, která s In the Name of the Tsar do Battlefieldu zamíří. Budou to třeba i nové příruční zbraně. Na některé z nich se můžete podívat v druhém přiloženém videu od stejného britského youtubera.  

Rozšíření, které obohatí Battlefield o ruskou stranu, vyjde ještě v létě. Pokud vám Battlefield chybí, je to ideální doba na to v rychlosti jej proběhnout a trochu potrénovat, než se vydáte na Slovensko a do dalších map. Hit loňského podzimu si můžete pořídit na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama