Do Battlegrounds míří first-person režim
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Do Battlegrounds míří first-person režim

Do Battlegrounds míří first-person režim

David Plecháček

David Plecháček

14. 7. 2017 08:55 1
Reklama

PlayerUnknown's Battlegrounds je fenomén posledních dní. Stejně rychle, jako se zčistajasna objevil na jaře na Steamu, si našel i své fanoušky a se čtyřmi miliony prodaných kopií stále ještě v předběžném přístupu nechává některé mnohem větší hry hluboko za sebou. PlayerUnknown, totiž autor hry Brendan Greene, má ale spousty práce před sebou.

Jednak je potřeba hru vydat v plné verzi. To může znít snadně, ale všichni víme, jak se tyto úspěšné projekty nemotorně z early access dostávají a nafouknutý rozpočet může zamávat s plány natolik, že hra vlastně „nikdy“ nevyjde. Je třeba otázkou, jestli Greene a studio Bluehole od začátku plánovali first-person režim, který se teď chystá.

Do hry dokonce přibude už s příštím měsíčním updatem, tedy někdy za dva týdny. FPS mód obdrží i vlastní servery, aby hra rozdělila hráče hrající dosavadním stylem a ty, kteří volí variantu s pohledem z vlastních očí. Tento typ hry je Greenem označovaný jako hardcore, přesto ve skutečnosti nemění nic jiného, než pohled.

Pravda je, že pokud zvolíte novou možnost, výrazně si tím ochudíte vlastní přehled na bojišti. Důležité je podotknout, že ne všechny herní režimy budou first-person od začátku podporovat. Později se ale objeví všude, ale až ve chvíli, kdy bude tato funkce optimálně vyladěná.

Z Battlegrounds je alei bez toho hit, kterého se prodalo přes čtyři miliony kopií. Komunita hrou doslova žije a na streamovacích kanálech se PUBG nachází vždy mezi nejhranějšími tituly. A pak se na svět dostávají videa, jako třeba to, kde padesát lidí kašle na hlavní smysl hry, a dělá si, co se jim zlíbí. Takže si vyzkoušela synchronizované plavání, závody v autech nebo to, jestli pánvička zastaví náboje čtyřiceti devíti protihráčů.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama