Dean Hall: Cena za Ark je v tomto stavu šílená
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Dean Hall: Cena za Ark je v tomto stavu šílená

Dean Hall: Cena za Ark je v tomto stavu šílená

David Plecháček

David Plecháček

10. 7. 2017 12:54 9
Reklama

Ark: Survival Evolved se po době strávené v early access připravuje na vydání plné verze. Ačkoliv se hra začne prodávat v kompletní verzi až 8. srpna, už teď došlo k navýšení její ceny na dvojnásobek. Ark bude stát cenu AAA hry jak na PC, tak i na Xboxu One a PlayStationu 4. Ačkoliv tento krok studio Wildcard dopředu avizovalo, vysloužilo si za něj i tak kritiku.

Kritizoval jej i autor nám dobře známého DayZ, Dean Hall. V sérii Tweetů dává jasně najevo, co si o tomto kroku myslí, a rovnou vám můžeme prozradit, že to není nic hezkého. Rozhodnutí Ark zdražit považuje přímo za nehorázné, protože ta hra není ani náhodou připravená k vydání a stále obsahuje několik závažných chyb a bugů.

Za tu cenu, za kterou se už teď prodává, prý titul ani náhodou nestojí. Autoři jsou podle Halla hamižní a nenasytní. Tento krok považuje za důkaz, že jsou vývojáři úplně odtržení od reality a od samotné komunity, a tak vůbec nemají představu, co dělají. „Jsem velkým fanouškem hry, ale tohle je úlet, ze kterého by se mohl stát nebezpečný precedent. Pokud chcete účtovat AAA cenu, musíte mít AAA hru po všech stránkách,“ dodal v dalším Tweetu.

Čekáme, že to samé by padlo i u nás v diskuzi, takže vám usnadníme práci; někteří Hallovi samozřejmě vmetli do tváře DayZ. Pochopitelně se to nabízí. Pravdou ale je, že to, že tento názor vyjádřil právě Hall, nic nemění na přístupu studia Wildcard. Jestli si Ark svou cenu obhájí, uvidíme až v srpnu. Pokud ale ne, budeme muset dát těmto slovům za pravdu. I když s nimi přišel zrovna Dean Hall.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama