ZeniMax čelí žalobě za písničku The Wanderer
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka ZeniMax čelí žalobě za písničku The Wanderer

ZeniMax čelí žalobě za písničku The Wanderer

Pavel Makal

Pavel Makal

7. 7. 2017 10:26 10
Reklama

Fallout 4 byl jedním z nejpříjemnějších překvapení konference Bethesdy na předloňské E3. Nejen že jsme na pokračování slavné série čekali řadu let, ale potěšilo zejména oznámení, že hra vyjde ještě do konce roku, což se také skutečně stalo. Určitě si také vzpomenete na trailery, v nichž hrála rozpustilá skladba The Wanderer, kterou jsme si později mohli užít dosytosti i v samotné hře. Jenže právě tenhle více než půl století starý song je nyní předmětem sporu.

Zpěvák Dion DiMucci, který písničku v roce 1961 nazpíval, totiž nyní žaluje mateřskou společnost Bethesda Game Studios ZeniMax Media za to, jakým způsobem byla ve hře využita. Server The Wrap informuje o tom, že ZeniMax získal práva na skladbu od společnosti UMG Recordings pro využití v reklamách a jedna z částí smlouvy nebyla zcela dodržena. Dle smlouvy měl DiMucii mít nárok na získání finančního vyrovnání v případě, že ve smlouvě nedojde k naplnění podmínek. To, že Zenimax neumožnil DiMuccimu odstoupit od smlouvy na reklamy předtím, než šly do éteru, má nyní za následek žalobu.

DiMucci podle svých slov nesouhlasí s úrovní násilí, která se v reklamách objevila. Žaloba tvrdí, že obsahovaly opakovaně zobrazované vraždění v temném, dystopickém prostředí, kde je násilí bráno jako sport. Zabíjení a násilí nebyly využity k ochraně nevinných, nýbrž k zobrazení nechutných a morálně neobhajitelných scén, které mají lákat mladé spotřebitele. DiMucci uvádí, že mu ZeniMax neumožnil před zveřejněním reklamy zhlédnout a případně upravit jejich scénář, tak aby například vyprávěly příběh o obtížích přežívání v postapokalyptickém světě bez zbytečného násilí.

DiMucci jako náhradu požaduje sumu 1 milion dolarů, do níž údajně zahrnul i poplatek za adekvátní kompenzaci toho, že je s podobnou produkcí jeho jméno spojováno.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama