Forza 7 nabídne přes sedm set vozů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Forza 7 nabídne přes sedm set vozů

Forza 7 nabídne přes sedm set vozů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 6. 2017 12:30 10
Reklama

Rychlejší, větší, krásnější, detailnější. Přesně taková má být Forza Motorsport 7. Vývojáři ze studia Turn 10 dle svých slov míří za naprostým vrcholem jejich současných technických možností a designérských schopností. Kreativní řeitel týmu, Bill Giese, poskytl fanouškům řadu zajímavých informací, týkajících se vozového parku nebo technické stánky hry.

Obsahově by měla být nová Forza stejně megalomanská, jako její předchůdci. Giese hovoří o více než 700 strojích připavených vyrazit na 30 závodních okruhů. Pro představu, šestý díl nabízel při launchi vozový park čítající zhruba 450 kusů, společně se všemi dodatečnými balíčky nabobtnala číslovka za hranici 600 vozidel. Sedmý díl série by tak měl nabídnout rekordní paletu strojů už v den vydání. A za předpokladu zachování marketingového modelu studia čísla ještě porostou. Co se tratí týče, vrací se italské Mugello nebo ikonická fiktivní Maple Valley Raceway.

Forza Motorsport 7 má v plné míře ukazovat sílu a možnosti Xbox One X, připravované evoluce konzolové rodiny Microsoftu. Na dotyčném stroji by si měli hráči užít 4K rozlišení při 60 snímcích za vteřinu, 4K textury nebo inovované nasvětlení. Při vývoji je využívána technologie fotogrammetrie, čili rekonstrukce geometrie objektů z fotografií. 

Jednou z toužebně vyhlížených novinek je dynamické počasí a cyklus dne a noci. Turn 10 chtějí dle svých slov "navodit ten pocit strachu, když sedíte v závodním voze na suché trati a v dálce vidíte bouřku valící se s mraky a deštěm." Na průběh závodu by měly mít vliv dynamicky se zvětšující louže, světelné podmínky ztíží údery blesků. Každé kolo na trati by proto mělo být trochu odlišné.

Fanoušci už mají v kalendářích jasně zvýrazněno datum 3. října. Budoucí majitelé Xbox One X se zkrášlujícího patche dočkají 7. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama