Prey mění HW nároky a sdílí achievementy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prey mění HW nároky a sdílí achievementy

Prey mění HW nároky a sdílí achievementy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

28. 4. 2017 09:23 7
Reklama

Včera jste měli možnost projít si s námi začátek akční FPS Prey, který si aktuálně můžete bezplatně vyzkoušet na Xbox One a na PlayStationu 4 a dnes se k tomu přidávají informace další. Arkane Studios vypouští do světa od minula mírně upravené hardwarové nároky i specifika PC verze a za pomocí jednoho z achievementů si ze sebe samotných dokonce dělají i legraci.

K vyzkoušení začátku hry láká nový a pod článkem přiložený trailer, demoverze je však přístupná pouze na konzolích. Bethesda a potažmo tým Arkane pak ale hráče na PC utěšuje tím, že právě na jejich platformě bude hra nejvyspělejší. V PC verzi tedy Prey nabídne jinde neviděné možnosti nastavení, a kromě obvyklých posuvníků ovlivňujících detaily objektů, textur, stínů, vyhlazování i anizotropního filtrování půjde upravit rovněž horizontální zorné pole a vychytávky jménem Screen Space Directional Occlusion a Screen Space Reflections. První zmiňovaná technologie umí vytvářet reálnější nasvícení scén a ta druhá zase vytváří uvěřitelnější odlesky obrazců ovlivněné tím, na jakém povrchu se aktuálně odráží. Oko PCčkáře by zkrátka nemělo přijít zkrátka.

Co se konzolí týče, tak tam tvůrci ještě dodatečně avizují velikost instalované hry – na PS4 to bude 42 GB místa a na Xbox One pak bude zapotřebí až 38 GB úložného prostoru. V Evropě je možné hru před vydáním 5. května začít stahovat již od včerejška na Xboxu a od zítřka i na PS4. V případě PC verze pak bude možnost předběžného stažení dat hry zpřístupněna až 3. května, stále by však mělo jít o dostatečný předstih. Prohlédnout si každopádně nyní můžete zmíněné nároky, jež se týkají oné PC verze hry:

Minimální požadavky

CPU: Intel i5-2400, AMD FX-8320
RAM: 8 GB
Grafika: GeForce GTX 660 2GB, AMD Radeon 7850 2GB

Doporučené požadavky

CPU: Intel i7-2600K, AMD FX-8350
RAM: 16 GB
Grafika: GeForce GTX 970 4GB, AMD R9 290 4GB

Současné novinky doprovází také seznam achievementů (k vidění v této zprávě), v němž se nachází jeden jménem Press Sneak. Ten hráči obdrží za to, že na vesmírné stanici naleznou a přečtou všechny dostupné emaily, jedná se přitom nepochybně o narážku na událost z roku 2013, kdy Kotaku dokázalo vypátrat změnu ve vývoji hry.

Restart projektu tehdy převzal tým Arkane Studios, což se doneslo i k redakci serveru Kotaku, která následně zprávu o změně ve vývoji publikovala. Kreativní ředitel týmu Raphael Colantonio následně rozeslal svým zaměstnancům email s varováním, že nyní se musí tým připravit na nápor novinářské pozornosti. Použil přitom však na adresu novinářů nelichotivý jazyk, ale co čert nechtěl, i tento email se dostal až do redakce serveru Kotaku. Jak je však vidno, nikdo si z toho hlavu příliš nedělá a my můžeme jen vyhlížet, jak to bude s kvalitami výsledného produktu. Včerejšek však již přeci jen něco napovědět mohl.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama