Prodeje RE7 nedosáhly očekávání Capcomu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Prodeje RE7 nedosáhly očekávání Capcomu

Prodeje RE7 nedosáhly očekávání Capcomu

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 4. 2017 12:14 4
Reklama

Japonská společnost Capcom se dnes podělila o finanční výsledky za uplynulý fiskální rok, který skončil k 31. březnu. S ohledem na to, že v tomto období vydala celou řadu her, které se těšily nemalé pozornosti, je určitě zajímavé podívat se na to, jak si vedly v prodejích.

Capcom se v tiskové zprávě pochlubil růstem příjmů o 13,2 procenta, celkem tedy na 87,17 miliard jenů, v přepočtu tedy necelých 784 milionů dolarů. Čistý příjem taktéž zaznamenal meziroční nárůst, a to o 14,6 procenta. Společnost si pochvaluje prodeje her, jako je Resident Evil 7, Monster Hunter XX a také remasterů starších dílů série Resident Evil.

Za neúspěch je naopak považován čtvrtý díl série Dead Rising. Již v dubnu Capcom přiznal, že přístupnější hratelnost zřejmě nedokázala přilákat takové množství fanoušků, jako tomu bylo v případě předchozích dílů. Společnost očekávala, že Dead Rising 4 prodá od svého prosincového vydání do konce letošního března alespoň dva miliony kusů, známý insider Daniel Ahmad z analytické společnosti Nico Partners však na Twitteru prozradil, že se této cifře hra ani nepřiblížila.

Ahmad se ostatně otřel i o další zmiňované hry. Resident Evil 7 i přes své nesporné kvality taktéž dle jeho informací nedokázal dosáhnout stanoveného cíle. Capcom očekával čtyři miliony prodaných kusů do konce března, nakonec jich bylo ale o půl milionu méně. V případě Monster Hunteru XX japonský vydavatel stanovil očekávané množství prodejů na 2 miliony kusů, Ahmad tvrdí, že jich hra prodala jen 1,7 milionu.

Capcom má samozřejmě i plány do budoucna. Patří mezi ně například posílení digitálních prodejů a zrychlení vývoje velkých herních titulů. V příštím fiskálním roce společnost očekává růst provozního zisku i čistých tržeb. Kromě herního průmyslu se společnost zabývá také provozováním zábavních parků a arkádových heren.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama