Sledujte první trailer z Call of Duty: WWII
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sledujte první trailer z Call of Duty: WWII

Sledujte první trailer z Call of Duty: WWII

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 4. 2017 17:15 70
Reklama

Americké studio Sledgehammer Games dnes společně s Activisionem v Londýně představilo netrpělivě očekávanou first person akci Call of Duty: WWII. K dispozici je první video i nášup podrobností o obsahu.

Hra je ve vývoji přes dva roky a vyjde 3. listopadu. Příběh se bude točit okolo 1. pěší divize Spojených států amerických známé jako The Big Red One. Stejný podtitul mimochodem nesl druhý díl Call of Duty pro konzole GameCube, PlayStation 2 a Xbox od studia Treyarch z roku 2005.

Jak se spekulovalo, ve hře prožijeme události Dne D a vylodění na plážích v Normandii i bitvu v Ardenách známou též jako bitvu o výběžek. Hlavním hrdinou hry bude mladý nezkušený vojín Daniels, ale zahrajeme si i za ženu, která bojuje na straně francouzského odboje.

Odhalení multiplayeru nás čeká už tradičně na E3 v červnu, ale už nyní známe první informace. Hra více hráčů obsahuje nějaký komunitní hub na způsob Destiny, jde o takzvané Velitelství. Zdá se, že bude fungovat jako jakýsi virtuální hlavní stan, kde se člověk bude moci pokochat svými úspěchy a podělit se o ně s ostatními hráči.

Novinkou má být i mód War, který nás nechá prožít významné bitvy druhé světové války, v nichž se znepřátelené strany budou snažit plnit nějaké úkoly. Byla potvrzena i spekulace, že nové Call of Duty nabídne nějakou formu kooperace a tento mód má přinést vlastní příběh.

Později vyšlo najevo, že kooperací se zřejmě myslí nový zombie mód s příběhem. Nemrtví vojáci se určitě vrátí, potvrdilo studio a ukázalo i obrázek, kterým na tento režim autoři lákají. Má mít vlastní zápletku a je údajně skutečně děsivý. Příběh se bude točit okolo zoufalé snahy Třetí říše vytvořit nějakou armádu v posledních fázích války. Více informací bychom se o tomto módu měli snad dozvědět už na E3.

Ve hře se objeví americký herec Josh Duhamel, který je známý především díky filmové sérii Transformers. Zahraje si seržanta Williama Piersona.

Příběh hry má být velmi osobní a točit se výhradně okolo války v Evropě. Jeho hlavní část se bude odehrávat v letech 1944 až 1945. Nějak se má ale dotknout i událostí mezi lety 1940 a 1944. Call of Duty se zaměřuje především na tažení spojenců Evropou a momenty, kdy se karta obrátí ve prospěch svobodného světa.

Do srdce Třetí říše si tak musíme probojovat cestu přes okupovanou Francii i Belgii. Jak už bylo řečeno, na své pouti se seznámíte s odbojáři z francouzského hnutí odporu, prožijeme osvobození Paříže a setkáme se s množstvím zajímavých postav, slibují vývojáři.

Čekají nás údajně epické bitvy. Například bitva v Hürtgenském lese východně od belgicko-německé hranice. A samozřejmě autoři opakovaně lákají na krví zbrocené pobřeží Normandie, kde se vylodíme na pláži Omaha. Vývojáři tvrdí, že tyto události prožijeme v audiovizuální kvalitě, jaká dosud neměl ve hrách s Dnem D obdoby.

Activision také potvrdil, že se ještě před vydáním dočkáme betaverze, jak slibovaly uniklé propagační materiály. Jako první dorazí na PS4.

Hru si už nyní můžete předobjednat na Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama