Nové video z hororu od autorů Layers of Fear
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové video z hororu od autorů Layers of Fear

Nové video z hororu od autorů Layers of Fear

Jiří Bigas

Jiří Bigas

26. 4. 2017 15:39 8
Reklama

Polské studio Bloober Team, které proslavil psychologický horor Layers of Fear, pracuje na cyberpunkovém hororu Observer, který vývojáři oznámili loni v červnu během E3. Nyní se o tomto titulu skoro po roce dozvídáme konečně další podrobnosti.

Hra pokládá hráči zajímavou otázku: jaké by to bylo, kdyby někdo hacknul vaše nejhorší obavy a děsy? Hlavním hrdinou je Daniel Lazarski, elitní nervový detektiv známý jako Observer, který v roce 2084 proniká do myslí podezřelých osob. Aby zde nashromáždil důkazy, musí znovu prožít jejich nejtemnější úzkosti a nakonec čelit svým vlastním.

Opět jde o first person horor, který má vynikat temným atmosférickým prostředím a napínavým příběhem. Hra nás zavede do polského Krakova, což není náhoda, zde totiž Bloober Team sídlí. Vývojáři dnes uvolnili nový trailer a z ukázky je jasně patrné, že autoři opět vsadili na proměnlivost a nevyzpytatelnost prostředí, které bude velmi pravděpodobně ještě šílenější než v Layers of Fear.

Pokroucené mysli a vzpomínky lidí, kterým se máte hrabat v hlavě, se budou míchat s pamětí hlavního hrdiny, který je sám pronásledován vlastními démony. To vás přivede až na samé hranice lidskosti a budete čelit následkům, pokud je překročíte. Observer totiž používá augmentatace a všelijaké další nevybíravé metody k tomu, aby získal to, po čem jde - nashromáždil potřebné informace, vyslechl podezřelé i jejich oběti a zkompletoval důkazy.

Na otázku, proč je hra situovaná do východní Evropy, autoři odpovídají, že chtěli dát svému titulu unikátní punc s jedinečnou architekturou, popkulturními, historickými i politickými odkazy. Vydavatelem hry je společnost Aspyr.

Observer by měl podle starší prezentace na oficiálním webu vyjít ještě letos. Momentálně však tento termín vývojáři nikde výslovně neslibují. Hra s jistotou míří na PC a Xbox One. Alespoň v tuto chvíli. Web hry se ale zmiňuje i o PS4, respektive se na tuto platformu hráčů ptá s odkazem na preferovaný systém. Titul pohání Unreal Engine 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama