CD Projekt patří mezi elitu Evropy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CD Projekt patří mezi elitu Evropy

CD Projekt patří mezi elitu Evropy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

22. 4. 2017 15:12 4
Reklama

Prestižní finanční magazín Financial Times zveřejnil žebříček tisícovky nejvýrazněji rostoucích firem Evropy a do tohoto žebříčku se vešlo hned několik společností i z oboru videoher. Největší zastoupení měly samozřejmě v diktátu dnešní doby korporace zabývající se mobilním trhem, svou cestu si do žebříčku však našel i polský CD Projekt.

Žebříček byl sestaven na základě toho, které firmy měly mezi lety 2012 – 2015 největší procentuální růst zisku. A na základě tohoto faktoru se CD Projekt umístil už na 66. příčce, a to nejenom díky Zaklínači, jehož vývoj má pod palcem divize CD Projekt RED a jehož druhý díl vyšel již v roce 2011, zatímco ten třetí až v květnu 2015, ale také i díky platformě GOG, která pod CD Projekt rovněž spadá.

Celému žebříčku vévodí potravinářská společnost HelloFresh, vedle 66. CD Projektu (který v daném období zaznamenal růst v hodnotě 1 295 %) se však v žebříčku každopádně nalézají ještě další herní společnosti – na mobily zaměřená švédská společnost FEO Media zaujímá už 15. místo, chorvatský Nanobit je pak na 404. místě a na 466. místě je švédská společnost G5 Games. Kompletní žebříček je k vidění zde.

K tomu se ještě sluší dodat, že právě divize jménem CD Projekt RED i právě díky Zaklínači skutečně vyrostla a dnes se jedná o firmu, jejíž tržní hodnota aktuálně překračuje úctyhodnou sumu jeden a půl miliardy dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama