Overwatch připomene výročí Omnické krize
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Overwatch připomene výročí Omnické krize

Overwatch připomene výročí Omnické krize

David Plecháček

David Plecháček

5. 4. 2017 10:41 10
Reklama

Není slavnějšího videoherního dne, než 7. listopadu. Do pokladničky slavných datumů si můžeme vedle N7 Day z Mass Effectu přidat i 11. dubna. Ten den nastala tzv. Omnická krize, událost, během níž se proti sobě poprvé postavili robotí Omnci a narychlo zformovaná skupina Overwatch. Blizzard, který celé univerzum vytvořil, chce z 11. dubna udělat významný den, který by si měli všichni hráči ve svých diářích a kalendářích zakroužkovat.

Na slavný den vás upozorní i samotná hra. Podobně, jako jsme s Overwatchem prožili letní olympiádu, Halloween, Vánoce nebo příchod lunárního nového roku, tak si připomeneme výročí Omnické krize. Vůbec poprvé bude event odkazovat na nějakou událost, která není navázána na reálný svět, ale vychází z vlastního příběhového pozadí. „Slyšeli jsme, že hráči chtějí nějakou akci, která nebude zakořeněná v reálném světě, ale že by chtěli události, které vyplývají ze hry jako takové,“ říká režisér hry Jeff Kaplan.

Jsme zvědaví, jakým stylem Blizzard akci pojme. Kaplan potvrdil, že ve hře bude několik elementů, které Omnickou krizi připomenou, ačkoliv neprozradil, jestli to bude prostřednictvím mapy, nového módu nebo něčím jiným. „Ta akce bude vážně něco – když hráči nějaký event vidí a pak jej pravidelně hrají, tak teď uvidí, že jim a jejich zpětným reakcím nasloucháme,“ dodal Kaplan.

Blizzard vytvořil Overwatchi široké příběhové pozadí, které chce hráčům postupně předkládat. I přes to, že víme poměrně dost včetně historie všech postav, některé věci zůstávají nejasné. Objasnit je měla plánovaná kniha, její příprava byla ale loni na podzim zrušena. Od původních konceptů se celý tým značně posunul, celé příběhové pozadí značně rozšířil, ale některé prvky také změnil. Jedná se především o události právě po Omnické krizi.

Jestli na knihu dojde s odstupem času, nebo jestli se Blizzard vydá cestou videí, se kterými slavil při představování hrdinů úspěch, anebo jestli na události nebude kladený důraz ve hře, to není prozatím jisté. Třeba se víc dozvíme právě jedenáctého. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama