Ochrana Andromedy prolomena po 10 dnech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ochrana Andromedy prolomena po 10 dnech

Ochrana Andromedy prolomena po 10 dnech

David Plecháček

David Plecháček

5. 4. 2017 08:42 36
Reklama

Velké hry se těší velké pozornosti. Pozornosti médií, hráčů, ale i pirátských skupin. Když se objevilo Denuvo, software rakouské stejnojmenné firmy, na jehož obranu byly dlouhou dobu všechny prsty krátké, ve vzduchu visela otázka, zda to znamená konec pirátství na PC. Zdá se, že od té doby našli crackeři cestu. Už vědí, jak postupovat. Vyšlo to jednou, vyšlo to podruhé a teď už to jde jen a jen rychleji. Vědí, jak nad Denuvem vyzrát. Poslední obětí je Mass Effect: Andromeda. Dochází tedy Denuvu dech?

Po třech měsících se objevuje tatáž otázka. Když jsme psali o sérii FIFA, o Just Cause, Dragon Age: Inquisition, jakékoliv prolomení ochrany znamenalo po měsících prodejů zanedbatelný problém. Jak pro vydavatele, tak pro rakouské inženýry. Jenže čas, který piráti s každým dalším přibývajícím titulem potřebovali, se povážlivě zkracoval. Situace eskalovala v lednu s vydáním Resident Evilu 7, když se objevil crack pět dní po vydání.

Ne, že by se situace s Andromedou opakovala, pomyslný titul zůstává u zmíněné hry od Capcomu, na druhou stranu si EA/BioWare i lidé z Denuva určitě představovali, že hra zůstane neprolomena déle, než 10 dní. Bohužel se tak nestalo. Ukazuje se, že Thomas Goebl, který několikrát říkal, že Denuvo není neprolomitelné, ale jen těžko prolomitelné, měl pravdu a společnost musí na své technologii opět leccos změnit a opravit.

„Vždy, když k průlomu dojde, se pokoušíme naši technologii vylepšit, abychom v nové verzi podobnému kroku zabránili. To samé se stane v tomto případě,“ říkal před několika měsíci na konto Residentu a platí to jistě i teď. Otázka samozřejmě také je, jak dlouho trvá příprava nové verze Denuva a jestli Andromeda měla tu nejlepší možnou obranu. Na druhou stranu, ochrana takových Wildlands zdá se stále odolává.

Z minulosti víme, že novou verzi systému bude obsahovat Sniper: Ghost Warrior 3, jedna z her, která po Denuvu sáhne. Další hry, které Denuvo využijí, je adventura Syberia III nebo nezávislý 2Dark. Hovoří se i o novém South Parku. Zajímavostí je, že na revoluční ochranu nezanevřel ani Capcom, který v polovině března vydal na Steamu Dead Rising 4. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama