Fanda spojil CryEngine a S.T.A.L.K.E.R.
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Fanda spojil CryEngine a S.T.A.L.K.E.R.

Fanda spojil CryEngine a S.T.A.L.K.E.R.

Jiří Bigas

Jiří Bigas

4. 4. 2017 15:03 34
Reklama

Jak by asi vypadala akce S.T.A.L.K.E.R. od ukrajinského studia GSC Game World, kdyby ji poháněl CryEngine německého Cryteku? Touto hypotetickou otázkou už si nemusíte jen tak lámat hlavu. Odpověď vám dá dvojice videí od fanouška.

Není tak docela zřejmé, zda jde jen o prototyp, nebo skutečně vážně míněný pokus o remake, který se hráčům dostane někdy do rukou. Jeho autor vystupující na Facebooku a YouTube pod zavádějícím účtem “Achieved with Cryengine” totiž není příliš sdílný. Odezva fanoušků je ale jednoznačně pozitivní, tak to třeba povzbudí.

Pokud jde o oficiální hry z této série po Shadow of Chernobyl (2007), Clear Sky (2008) a Call of Pripyat (2009) mělo vyjít regulérní pokračování s dvojkou v názvu. Vývoj byl oznámen v srpnu 2010 a hra měla vstoupit do prodeje přibližně o dva roky později s novým multiplatformním enginem.

Nestalo se tak. Nakonec mělo namále i samotné studio GSC Game World, ale z problémů se vyhrabalo a loni vydalo RTS Cossacks 3. Z původního týmu se však postupně odštěpila třeba studia 4A Games (série Metro) nebo Vostok Games (Survarium), která tvoří bývalí zaměstnanci a svou produkcí stále odkazují na sérii, která je proslavila.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama