Bayonetta se po letech možná podívá na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bayonetta se po letech možná podívá na PC

Bayonetta se po letech možná podívá na PC

Pavel Makal

Pavel Makal

1. 4. 2017 15:11 2
Reklama

Sexy čarodějka Bayonetta, která se vyznačuje především svou schopností tvořit si oblečení z vlastních vlasů a porcovat nadpřirozené bytosti s neuvěřitelným gustem, se dosud objevovala jen na konzolích. První díl vyšel původně na PS3 a Xbox 360, po letech se dočkal i portu na Wii U, kde vyšel spolu s velice povedeným pokračováním. Je však dost možné, že se brzy objeví i na PC.

S ohledem na dnešní datum je sice poměrně těžké brát jakoukoli zprávu vážně, na aprílový žertík se nám však zdá zrovna tento případ až moc propracovaný. Vydavatelství Sega dnes na Steamu vydala bezplatnou retro 2D skákačku s Bayonettou v hlavní roli. To samo o sobě by mohlo být bráno jako sympatický aprílový dáreček, kdyby hra, nebo spíše její achievementy, neobsahovaly utajené poselství.

Achievementy jsou totiž ve skutečnosti částmi skládačky, která dává dohromady obrázek hlavní hrdinky. To by nebylo až tak zvláštní, pokud by se na jejím šálu nevyskytovala nenápadná URL adresa. Ta odkazuje na stránku vydavatelství Sega, na níž běží blíže nespecifikovaný odpočet. Ten má skončit v úterý 11. dubna v pravé poledne našeho času.

Samozřejmě se v onen den můžeme dočkat ledasčeho. Nejvíce žádoucím výsledkem by však bylo oznámení PC verze Bayonetty. S druhým dílem bychom příliš nepočítali, s ohledem na to, že ten již nevydávala Sega, nýbrž samotné Nintendo, což je také důvodem, proč se objevil exkluzivně na konzoli Wii U. První díl vyšel v Evropě již před dlouhými sedmi lety, stále se však jedná o jednu z nejlepších her svého žánru a o rodinné zlato týmu PlatinumGames, který nás v nedávné době tolik potěšil s Nier: Automata.

Scénář hry a vedení jejího vývoje měl na svědomí Hideki Kamija, do jehož portfolia patří takové tituly, jako je Resident Evil, Devil May Cry nebo třeba Okami. I přes značné stáří hry by se tedy v případě, že se tato spekulace potvrdí, měli PC hráči nač těšit. Tedy v případě, že se PC port podaří a nebude trpět tradičními technickými problémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama