Valkyria Revolution v červnu i na západě
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valkyria Revolution v červnu i na západě

Valkyria Revolution v červnu i na západě

Pavel Makal

Pavel Makal

28. 3. 2017 14:57 2
Reklama

Japonská taktická RPG série Valkyria Chronicles oslaví v příštím roce již deset let od svého zrodu. První díl se loni dočkal povedeného remasteru na současnou generaci platformy PlayStation a fanoušci již nedočkavě vyhlížejí zbrusu nový díl s podtitulem Revolution, který v Japonsku vyšel již v lednu. Nyní se konečně dozvídáme i datum vydání pro západní trh.

Valkyria Revolution vyjde 27. června v Severní Americe a o tři dny později i v Evropě. Hra bude dostupná na PS4 a Xboxu One v krabicové podobě, digitální verze vyjde dokonce i na handheldu PlayStation Vita. Příběh vás jako vždy postaví do středu ozbrojeného konfliktu, tentokrát budete muset za úsvitu revoluce spojit elitní síly státu Jutland a porazit impérium Ruzi. Hlavním úkolem však bude zastavit samotnou smrt, tedy Valkýrii. Vaše ostřílená jednotka dostane k dispozici pokročilé zbraně na bázi many, zároveň dokáže sesílat mocná ragnitová kouzla. Do řad vašich vojáků se přidá dokonce sama jutlandská princezna Ophelia. Nic ale není tak jednoduché, jak se zdá, a příběh se pořádně zamotá, jak je ostatně v japonských hrách zvykem.

Co se týče zásadních prvků hry, vývojáři zmiňují například Brunhilde, jednu z posledních příslušnic prastaré rasy Valkyrur, která vládne prakticky neomezenou silou a bohužel je plně oddána vašim nepřátelům. Na vás tedy bude vypátrat, jak tuto ohromnou hrozbu překonat. Revolution přinese také nový soubojový systém, který míchá real-time souboje a taktickou strategii. Bojiště se můžete zmocnit za pomoci mazaných manévrů a odvážných útoků, je třeba tyto kroky chytře kombinovat. Jak je již zvykem, i Revolution nabídne košatý strom výzkumu a vývoje nových zbraní a vybavení.

Co se týče výtvarného zpracování, pochlubí se Valkyria Revolution vylepšenou grafikou, kterou poskytuje nový renderovací engine Gouache, díky němuž záběry ze hry opět vypadají jako malby na plátně. O hudební stránku hry se postará Jasunori Micuda, který v minulosti svou hudbou opatřil například Chrono Trigger nebo Stella Glow. Vývojáři tvrdí, že Revolution není jen novou kapitolou, ale přímo dalším milníkem, který přinese nový svět, postavy a herní mechanismy. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama