The Surge představuje herní prostředí
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Surge představuje herní prostředí

The Surge představuje herní prostředí

Pavel Makal

Pavel Makal

27. 3. 2017 08:52
Reklama

Studio Deck 13 Interactive z německého Frankfurtu má za sebou poměrně slušnou řádku her, pamatovat si jej však můžete nejspíš díky fantasy RPG Venetica z roku 2009 a o pět let mladšímu akčnímu RPG Lords of the Fallen, které vydalo pod hlavičkou polské společnosti CI Games. Deck 13 momentálně pracují na sci-fi The Surge a v uplynulých hodinách vydali několik nových artworků s informacemi o rozličných herních prostředích.

The Surge se odehrává v nepříliš pozitivně laděné budoucnosti, v níž lidstvo vyčerpalo veškeré zdroje, Země je zlikvidována válkami a globálním oteplováním a naděje na lepší zítřky prakticky neexistuje. Uprostřed zmaru stojí megakorporace CREO, která předstírá snahu o záchranu světa. Protagonista hry je zaměstnancem této společnosti a pracuje v jednom z jejích obřích komplexů. Něco se ale zvrtne a nedobrovolný hrdina se ve svém speciálním exoskeletu vydává na strastiplnou pouť do samého nitra industriálního komplexu, aby odhalil skutečné motivace obřího syndikátu.

První artwork ukazuje raketovou základnu, odkud se CREO údajně snaží obnovit zemskou atmosféru. Za pomoci raket rozprašuje v amosféře látku zvanou Project Resolve, která má údajně po částech uzdravit naši zničenou planetu. Tato část komplexu je celá postavena kolem tří odpalovacích ramp, kde jsou rakety vystřelovány do vesmíru za pomoci elektromagnetického pulsu. Přístup sem mají jen pracovníci se zvláštní bezpečnostní prověrkou, hráči si tedy zřejmě budou muset poradit s veškerým odporem, který je po cestě potká. Jádrem této části komplexu je takzvaný Nucleus, v němž uvidíte, jak se rakety připravují na odpal.

Na druhém obrázku je výzkumný ústav nejmenovaného projektu. Popis tvrdí, že společnost CREO je závislá na neustálém výzkumu, který provádějí ti nejlepší z nejlepších. Na Project Resolve, zlepšení efektivity častých odpalů raket a recyklace použitých materiálů tu pracují vědci z celého světa. Zároveň se tu vyrábějí i nové nástroje pro dělníky, dochází tu tedy k častým vylepšováním exoskeletů a nervových implantátů. Přístup sem mají jen vědci, i v tomto případě si tedy budete muset nějak poradit.

Dalším představeným prostředím je zdravotní centrum, kde dělníci dostávají své speciální obleky a jsou zde také léčena pracovní poranění. Zdejší marodka patří k těm nejpokročilejším a je schopna provádět autonomní operace díky umělé inteligenci a obsáhlé lékařské databázi. Poslední obrázek pak představuje Executive Forum, tedy místo, kde setkává nejvyšší vedení společnosti. Nachází se na vrcholu nejvyšší věže jménem CREO One a je to právě tady, kde se činí ta nejzásadnější rozhodnutí. Údajně tu má svou kancelář i zakladatel společnosti Jonah Guttenberg. Nahrávají se tu motivační videa pro zaměstnance, které má na starost místní hvězda Don Hackett. Normální pracovník prakticky nemá šanci se sem dostat, celé fórum je vystavěno z těch nejkvalitnějších materiálů a na návštěvníky tu má nejvíce zapůsobit vize Jonaha Guttenberga, tedy vize lepšího světa.

The Surge nabídne zajímavý soubojový systém s individuálním zaměřováním jednotlivých částí těla protivníka, vylepšování exoskeletu a vyměňování jednotlivých částí a hlavně poměrně náročnou hratelnost, která se, podobně jako starší Lords of the Fallen, inspiruje u série Souls. Hra vychází 16. května na PC, PS4 a Xboxu One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama