Další náznaky návratu CoD do 2. sv. války
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Další náznaky návratu CoD do 2. sv. války

Další náznaky návratu CoD do 2. sv. války

Pavel Makal

Pavel Makal

25. 3. 2017 17:13 62
Reklama

Série Call of Duty je tu s námi již bezmála 14 let, a přestože jsou její počátky pevně spjaty s 2. světovou válkou, od roku 2007 se vydala prozkoumat i moderní podobu ozbrojených konfliktů, aby následně prožila odklon k futurismu, který vyvrcholil s dosud posledním loňským dílem Infinite Warfare. Hráči již řadu let volají po návratu do historie, který se například v loňském roce tolik osvědčil konkurenčnímu Battlefieldu. Na internetu se nyní objevily nové indicie, které naznačují, že by si vydavatelství Activision mohlo přání hráčů vzít k srdci.

Předem je třeba říct, že pravost žádného z aktuálně se objevivších materiálů nebyla oficiálně potvrzena. Zatím tedy nechtě šampaňské u ledu a jako vždy berte následující spekulace s rezervou. Informace pocházejí z kanálu TheFamilyVideoGamers, jehož majitelé údajně počátkem týdne dostali od anonymního zdroje několik obrázku, týkajících se potenciálního příštího dílu série Call of Duty. Samotný fakt, že zdroj je anonymní, byl prý hlavním důvodem, proč kanál se zveřejněním materiálů váhal, a nakonec se o ně podělil až téměř týden po jejich obdržení.

Zdroj tvrdí, že obrázky dostal od osoby blízké vývojářskému studiu Sledgehammer Games, které na příštím titulu z dlouhotrvající série pracuje. Samotné materiály obsahují plakát, z jehož obsahu vyplývá, že by příští díl měl jednoduchý název Call of Duty: WWII. Kromě plakátu se ale také jedná o čtyři sběratelské steelbooky s motivy hry. S ohledem na charakter snímků předmětů je poměrně pravděpodobné, že pokud se informace zakládají na pravdě, pocházejí materiály z prezentace pro obchodní partnery, jakými jsou například velké obchodní řetězce, nebo například z průzkumu mínění testovacích skupin. Styl i použitý font odpovídá tomu, jakým způsobem se značka Call of Duty prezentovala v minulosti, což nadále přispívá k důvěryhodnosti celé zprávy.

Je tu ale i několik varovných signálů. Předně, kanál TheFamilyVideoGamers sice existuje více než dva roky, se svými 264 odběrateli ale skutečně nepatří mezi velká média. Zároveň se jeho tvorba na sérii Call of Duty nijak nespecializuje. Je tedy poněkud podivné, že by si nějaký insider vybral pro zveřejnění utajovaných informací právě tento způsob. Co se týče pravděpodobnosti, že by se příští díl Call of Duty mohl vrátit do 2. světové války, náznaky jsme mohli pozorovat už v minulosti. Spoluzakladatel Sledgehammer Games Michael Condrey již v roce 2014 v rozhovoru pro Metro UK uvedl, že hra pro aktuální generaci s aktuálními produkčními hodnotami a robustností, zasazená do 2. světové války, by byla úžasná. Během posledního zveřejnění finančních výsledků zmínil Thomas Tippl z Activision, že příští hra ze série Call of Duty bude obsahovat tradiční boj a vrátí se ke kořenům značky. Vesmírné zasazení Infinite Warfare údajně na hráče moc dobře nezapůsobilo.

Plakát i steelbooky naleznete v naší galerii. Znovu opakujeme, že tato informace nebyla oficiálně potvrzena, rozhodně ale stojí za to se nad ní pozastavit. Líbilo by se vám, kdyby nás příští Call of Duty zase vzalo na pláže Normandie, na ruskou frontu nebo třeba do Afriky? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama