Odemknutí obsahu ve  For Honor trvá roky
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Odemknutí obsahu ve For Honor trvá roky

Odemknutí obsahu ve For Honor trvá roky

Pavel Makal

Pavel Makal

20. 3. 2017 13:37 12
Reklama

Šermířská akce For Honor od Ubisoftu se nám na E3 2015 velmi zalíbila, finální podoba je ale nakonec spíše rozporuplná. Ve Vojtově recenzi si hra vysloužila hodnocení 3/5, pochválena byla zejména napínavost soubojů a značné rozdíly mezi jednotlivými bojovníky. Na druhé straně ale stojí slabý singleplayer, problém s připojováním do hry a v neposlední řadě také mikrotransakce, které zásadně rozdělují komunitu. A právě jich se týká následující zpráva.

Hráč s přezdívkou bystander007 se totiž na diskuzním serveru Reddit pochlubil svým výpočtem částky, kterou je do hry třeba nad rámec jejího pořízení investovat, abyste si odemkli všechny dostupné předměty pro všech 12 hrdinů, a to bez započtení jakýchkoli DLC. „Ubisoft je znám pro své ošidně drahé multiplayerové hry, což může potvrdit kdokoli, kdo hrál hrál některý z posledních titulů pod značkou Tom Clancy’s. Já už v sobě potlačil touhu zkompletovat všechno a skončil jsem s otravným grindem kvůli malichernému odemykání. A až si to spočítáte, budete se mnou souhlasit,“ píše bystander007

Dle jeho výpočtů stojí odemknutí každé postavy a všech jejích možností úprav okolo 91 500 jednotek oceli, která funguje jako herní platidlo. Hrdinů je ve hře 12, což tedy znamená celkem 1 098 000 jednotek oceli, což se rovná více než sedmi balíčkům in-game měny po sto dolarech za kus. Podle slov bystandera007 tedy Ubisoft očekává, že hráči nad rámec 60 dolarů, které utratili za základní hru, investují ještě více než 700 dolarů do herních předmětů.

Samozřejmě je tu i druhá možnost, tedy pominout mikrotransakce a herní měnu si „vydělat“ samotným hraním. Ale i zde má přispěvatel na Redditu poměrně pádné argumenty: „Běžní hráči, trávící ve hře 1-2 hodiny denně 5-7 dní v týdnu, tohoto cíle nikdy nedosáhnou. Plněním objednávek a kontraktů získáte zhruba 1000 jednotek oceli, dalších 200 za odehrané zápasy. Přibližně 1200 jednotek denně je dobrým odhadem pro běžného hráče. To by ale znamenalo sbírat měnu 915 dní, čili přes 2 a půl roku.“ Bystander007 dodává, že i ti největší nadšenci, kteří se hrou tráví většinu volného času, mají před sebou aspoň rok grindu.

Samozřejmě lze namítnout, že jsou tyto odemykatelné předměty nepovinné. Bystander007 ale nesouhlasí a kontruje s tvrzením, že jsou součástí základní hry a každý hráč na ně tedy má nárok. A nemělo by trvat 2 a půl roku, aby se k nim dostal. Co si o celé situaci myslíte vy? Hrajete ještě For Honor, nebo patříte k velké skupině hráčů, která již měsíc starý titul opustila? Dejte nám vědět v komentářích.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama