Na PS4 a XO míří další remaster Residentu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na PS4 a XO míří další remaster Residentu

Na PS4 a XO míří další remaster Residentu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

13. 3. 2017 15:59 7
Reklama

Společnost Capcom na Twitteru oznámila, že se fanoušci série Resident Evil mohou těšit na další remaster. Zřejmě se jí tato strategie vyplácí, protože do remasterů šlape jako žádná jiná. Už na podzim vyjde Resident Evil: Revelations ve vylepšené verzi pro konzole PlayStation 4 a Xbox One.

O PC verzi tentokrát nepadla ani zmínka. Alespoň zatím. Capcom slibuje, že se brzy dočkáme dalších podrobností, ale už v tuto chvíli to znamená, že tato kultovní hororová sága je na aktuálních konzolích zastoupená v nevídané hojnosti. Kromě nedávného regulérního sedmého dílu už dříve vyšly remastery čtyřky, pětky a šestky. Vylepšené verze se dočkal i úplně první Resident Evil a jeho prequel s podtitulem Zero.

A kromě toho pochopitelně už v roce 2015 vycházel na pokračování epizodický survival horor Resident Evil: Revelations 2, který navazoval na právě oznámený remaster. V přípravě je také už delší dobu remake druhého dílu, z něj jsme ale bohužel zatím neměli možnost nic vidět.

Pokud jde o Resident Evil: Revelations z roku 2012, původně hra vyšla na handheld 3DS, takže to není zrovna optimální materiál z technologického hlediska pro podobný port. Hra ale sbírala velmi dobrá hodnocení, a tak se dočkala remasteru už v roce 2013 na PC, PS3, X360 a Wii U.

HD port se rovněž setkal se slušným přijetím a hlavně představoval návrat k osvědčené klasice pro mnoho fanoušků, kterým nevyhovovalo akčnější pojetí pátého a šestého dílu. Ve hře vystupuje populární dvojice hrdinů Jill Valentine a Chris Redfield. Survival a průzkum zde převažují nad akcí, která je omezená pomalejším tempem, zdravím a nedostatkem munice. Už tehdy se mluvilo o návratu ke kořenům, ale se snahou modernizovat archaickou hratelnost.

Uvidíme, jak bude už druhý pokus remasterovat tuto kapesní hru vypadat. Revelations vyjdou digitálně i v krabicové verzi. Bylo by fajn, kdyby s ohledem na historii této hry došlo rovněž na konverzi pro Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama