Cities: Skylines slaví milník v prodejích
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Cities: Skylines slaví milník v prodejích

Cities: Skylines slaví milník v prodejích

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 3. 2017 19:00
Reklama

Cities: Skylines je zajímavou alternativou k zažité městské budovatelské sérii SimCity, a jak vyplývá z prohlášení vydavatele Paradox Interactive, tak také poměrně úspěšnou – PC verze hry totiž od svého vydání dokázala prodat na 3,5 milionů kopií hry.

Vytrženo z kontextu, takováto cifra může být nenápadným dokladem toho, že PC trh zdaleka není tak tyranizovaný pirátstvím, jako se to mnohde jinde můžeme dočíst, nicméně v potaz je také třeba vzít fakt, že hra zatím vyšla pouze na PC (a to na Windows, Mac a Linux). Verze pro konzole je přitom stále ještě v přípravě.

Ke zveřejnění zprávy o dosažení současné mety přitom došlo takřka na den přesně na dva roky od samotného vydání hry – ta na počítače dorazila 10. března 2015 a od té doby se zjevně těší velké oblibě. V rámci oslav této mety se pak mohou všichni současní hráči těšit na bezplatné DLC jménem Pearls from the East, jež přinese čínskou tématiku v čele s pandí zoo, čínským chrámem a známým vysílačem jménem Oriental Pearl Tower.

V minulosti přitom již Paradox Interactive oznámili, že jen během prvních 24 hodin od zahájení prodejů se hry prodalo na čtvrt milionu kopií, což tvůrci nadále podporovali vydáváním dalších expanzí (například After Dark a Snowfall). Dalším plánovaným krokem je pak vydání hry i na Xbox One, což je aktuálně naplánováno na druhý kvartál letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama