Podívejte, jak by mohlo vypadat FF15 na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Podívejte, jak by mohlo vypadat FF15 na PC

Podívejte, jak by mohlo vypadat FF15 na PC

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 3. 2017 11:07 4
Reklama

Už včera jsme psali, že se na GDC 2017 prezentovalo technické demo Final Fantasy XV na PC. Dnes se konečně můžeme podívat na to, jak zmíněné video vypadalo, protože původně byly k dispozici jen nepříliš kvalitní obrázky.

Společnost Square Enix zveřejnila na svém oficiálním kanálu na YouTube skoro tříminutové video, které na akci předvedl vedoucí celého projektu Hadžime Tabata. I když PC verze stále nebyla oficiálně potvrzena, množí se indicie, že na ni skutečně dojde a tým si nehraje s touto platformou jen tak ze zvědavosti.

Vývojáři ze Square Enix se spojil se společností Nvidia, aby z enginu Luminous Studio ve verzi Pro vytáhli naprosté maximum. Technický prototyp demonstruje, čeho je možné na výkonném PC s touto technologií dosáhnout. Kromě lepší grafiky se ale ve videu objevuje i několik drobností, které byste v původní hře nyní hledali marně. Jedná se zcela jistě o různé experimenty. Video bylo pořízeno s pomocí grafické karty GeForce GTX 1080 Ti.

Tabata opakovaně při různých příležitostech zdůrazňoval, že on sám by si PC verzi moc přál, ale momentálně není stoprocentně jistá. V minulosti například prohlásil, že by rád zkusil vývoj na PC, protože by to mohlo přinést unikátní funkce jako vytváření vlastních questů nebo dokonce podporu modifikací, které by mohly hru výrazně proměnit.

Už dříve také Tabata zmínil, že potenciální Windows verze by byla tou technicky nejpokročilejší a nabídla by zpracování, které není momentálně možné na stávajících konzolích dosáhnout kvůli jejich hardwarovým omezením. V říjnu 2016 pak prohlásil, že by to jeho týmu pravděpodobně trvalo minimálně celý jeden rok vytvořit takový port, aby stál za to.

Přibližně první dvě třetiny aktuálního videa se věnují jiným aspektům, než je PC verze. Pokud vás zajímají jen výše popsané ukázky a experimenty s novou technologií, přetočte si záznam na čas 1:45. Za pozornost stojí terénní verze auta, zpracování trávy nebo třeba hustá kočičí srst.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama