Výdělky série Forza trhají rekordy
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Výdělky série Forza trhají rekordy

Výdělky série Forza trhají rekordy

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 2. 2017 10:06 5
Reklama

Série Forza a její odnož Horizon dlouhodobě slaví úspěch, a to jak na domovské konzoli, tak i mimo ni, na PC s Windows 10. Od vydání prvního dílu pro tehdy ještě vůbec první Xbox uběhne v květnu již těžko uvěřitelných 12 let a dle oficiální zprávy se úspěch od té doby dá dost dobře vyjádřit čísly – celkově totiž tato série utržila již více než jednu miliardu dolarů.

S vydělanou sumou čítající v přepočtu více než 25 miliard korun se jedná o obrovský úspěch a troufáme si tvrdit, že toto v Microsoftu před onou dekádou mohl odhadovat jen málokdo. Tento úspěch a významný milník přitom dorazil ještě ke konci minulého roku a k prosinci 2016 čítala komunita na Xbox One a na PC na úctyhodných 14 milionů hráčů. K tomu se přidává zpráva o 2,5 milionech prodaných kopiích povedené Forzy Horizon 3 a nelze se na to konto divit tomu, že dle průzkumů NPD je Forza nejúspěšnější (a nejprodávanější) závodní sérií na této generaci konzolí. Na odpověď v podobě Gran Turisma Sport se přitom stále ještě čeká.

Úspěch Forzy je pochopitelně způsoben zejména neutuchající podporou, jež má aktuálně například podobu kompetitivní soutěže Forza Racing Championship, jež proti sobě staví hráče v soutěži o reálné ceny. Ve hře a okolo ní se tedy stále něco děje a my můžeme být jen zvědaví, zda se například již na letošní E3 nedozvíme o dalším pokračování, které by se přímo vybízelo jako produkt doprovázející očekávaný Xbox Scorpio.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama