Genesis Alpha One mísí FPS a strategii
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Genesis Alpha One mísí FPS a strategii

Genesis Alpha One mísí FPS a strategii

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

25. 2. 2017 09:25 1
Reklama

Vydavatelská část studia Team 17 oznamuje partnerství s nezávislým německým týmem Radiation Blue a společně odhalují nový projekt a zajímavý mix žánrů jménem Genesis Alpha One. Ten v sobě mísí roguelike akci z prvního pohledu s možností budovat vlastní vesmírný koráb a snahou přežít za pomocí klasických survival prvků, a to v atraktivním sci-fi prostředí poháněném Unreal enginem poslední generace.

Univerzum hry vás vezme do blízké budoucnosti, ve které to hýří válkami a politickými šarvátkami natolik, až je nutný únik – čtveřice nejmocnějších světových korporací zakládá projekt Genesis. Cílem toho přitom není nic menšího, než nalézt lidstvu nový domov. Zapotřebí tedy bude vybudovat vlastní koráb, v roli jehož kapitána se ocitnete a který bude pátrat po naději napříč nekonečným vesmírem. K tomu se přidá nutnost komunikovat s neznámými inteligentními formami života a navrch se pochopitelně budete především snažit přežít v náhodně generovaném vesmíru.

Prvotní drobný koráb je přitom jen pouhým začátkem a jak budete z navštívených planet získávat a těžit nové a nové zdroje, tak dostanete možnost loď vylepšovat dalšími moduly. Drobná bárka tímto poté může vyrůst do podoby skutečné záchranné archy osazené například skleníky, klonovacími jednotkami, či hangáry.

Z perspektivy první osoby můžete emzákům nakopat zadky na vlastní pěst.

Do toho se přitom mohou zamotat dokonce i prvky tower defense her, a to v podobě nutnosti rozmisťovat po své arše obranné prvky ve snaze obránit se agresivním vetřelcům. V takovou chvíli se ale také sami chopíte zbraně a z perspektivy první osoby můžete emzákům nakopat zadky na vlastní pěst. A pokud při té příležitosti získáte cizí DNA, tak se jí dokonce můžete pokusit zkombinovat s tou lidskou a poskytnout tím z dlouhodobého hlediska lidstvu větší šanci na přežití.

K tomu navrch tvůrci slibují přinést i atraktivní vyprávění, jež bude především o sledování dění zpět na zemi – tam se totiž události odehrávají podstatně rychleji a záhy zjistíte, že každý světelný skok vašeho korábu znamená spoustu uplynulých let zpět na zemi a stanete se tímto svědky dramatických a pochopitelně také rychle probíhajících změn.

Dít by se ve hře zkrátka stále mělo co a nalákat vás k ní může i čerstvý trailer. Genesis Alpha One dorazí na konzole a na PC, datum vydání však tvůrci ani vydavatel ještě sdělit nechtějí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama