Sunset Overdrive se v budoucnu může vrátit
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sunset Overdrive se v budoucnu může vrátit

Sunset Overdrive se v budoucnu může vrátit

Pavel Makal

Pavel Makal

24. 2. 2017 12:08 1
Reklama

Studio Insomniac Games dlouhé roky figurovalo jako dvorní tým společnosti Sony a pro její platformy vytvořilo hezkou řádku her. Mezi ty nejslavnější patří série Spyro, Ratchet & Clank nebo Resistance. Před několika lety ale tohle dlouhodobé exkluzivní partnerství narušil titul pro konkurenční platformu.

Řeč je samozřejmě o titulu Sunset Overdrive, barevné, bláznivé a velice zábavné akční adventuře pro Xbox One, která hýřila ujetým humorem a ještě ujetějšími zbraněmi, hlavní hrdina se jmenoval prostě Player a celá zápletka se točila kolem nového energetického nápoje, který ze svých konzumentů nadělá vraždící mutanty.

Ačkoli si hra vysloužila veskrze pozitivní hodnocení a na serveru Metacritic si momentálně drží skóre 81 bodů, nelze bohužel říct, že by se z ní stal hit. Po jejím vydání se Insomniac na čas stáhli do ústraní vývoje pro mobilní platformy, aby nás loni doslova zasypali novými hrami, jako byl perfektní remake Ratchet & Clank, Song of The Deep a několik VR titulů pro Oculus Rift.

Ačkoli momentálně společnost pracuje na novém Spider-Manovi exkluzivně pro PlayStation 4, v rozhovoru pro magazín Game Informer se prezident společnosti Ted Price vyjádřil k otázce, proč se ani tři roky po vydání původního Sunset Overdrivu se značkou nic neděje. „Musíte se zeptat Microsoftu,“ uvedl Price. Zároveň ale dodal, že je dost možné, že by se Sunset mohl znovu objevit i bez požehnání redmontského giganta.

„Máme tuhle značku moc rádi a vlastníme ji, takže možná z ní v budoucnu uvidíte víc. Nic neslibujeme, ale jedná se o důkaz, že jsme jako studio ochotni pouštět se do nečekaných projektů.“ Sunset Overdrive vyšel pouze na Xbox One, nedostal se zatím ani na PC, další platformu, které nyní Microsoft věnuje svou péči. Zda se v budoucnu dočkáme regulérního nového pokračování, nebo se jen první díl rozšíří na více platforem, to je zatím ve hvězdách. Jisté je, že bychom si s radostí opět zařádili s vrhačem gramofonových desek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama