BioWare: Mass Effect není open world
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka BioWare: Mass Effect není open world

BioWare: Mass Effect není open world

Jiří Bigas

Jiří Bigas

15. 2. 2017 10:31 11
Reklama

V minulosti se objevily náznaky, že by Andromeda mohla nějak rozvinout koncept původního Mass Effectu a nabídnout vice otevřené prostředí a svobodnější průzkum galaxie. To však producent Michael Gamble v rozhovoru pro Oficiální Xbox magazín rázně popřel.

BioWare upozorňují, že hráči nemají čekat hru z otevřeného světa v pravém slova smyslu. Gamble by podle svých slov určitě Andromedu nenazval open worldem. V hlavní roli je stále příběh a autoři používají spíše výraz, že jde o hru orientovanou na průzkum. Jednoznačně podle Gambla nejde o tradiční sandboxovou hru, i když se v ní cestuje vesmírem a s pomocí vašeho pozemního vozidla můžete prozkoumávat některé planety.

Jak si určitě vzpomenete, název nového vehiklu je Nomad a autoři jím odkazují na vozítko Mako z prvního dílu, které jsme mohli řídit nejen ve vybraných příběhových misích, ale i při průzkumu opuštěných vedlejších planet. I když jeho ovládání bylo dost krkolomné a fyzika divoká, šlo o prvek, který hráčům nabízel jistou dávku svobody a iluzi otevřenosti.

V posledních dnech se ale objevilo více zajímavostí k Andromedě. V rozhovoru pro PC Gamer pro změnu Michael Gamble prohlásil, že v novém Mass Effectu není žádná společná hrozba, jakou představovala invaze Reaperů v původní trilogii. Příběh má být všednější a optimističtější namísto toho, abychom čelili jisté záhubě.

Gamble také prozradil, že příběh se netočí jen okolo posádky, ale spíše okolo o celé nové galaxii a jejích obyvatel. Naznačil také, že mapa galaxie by měla být trojrozměrná a neomezovat se na klasickou placku posetou hvězdami. Oblasti příběhových misí Gamble přirovnal k určitým arénám.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama