Questy v Andromedě inspiroval Zaklínač 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Questy v Andromedě inspiroval Zaklínač 3

Questy v Andromedě inspiroval Zaklínač 3

Pavel Makal

Pavel Makal

11. 2. 2017 10:01 13
Reklama

Nové pokračování vesmírné sci-fi ságy Mass Effect s podtitulem Andromeda nabídne hráčům mnoho světů na objevování, mnoho nových ras, se kterými navážeme kontakt, a také mnoho úkolů, které bude potřeba splnit. Kromě základní příběhové linie nás samozřejmě čekají desítky vedlejších questů a vývojáři z BioWare se netají původem své inspirace.

V rozhovoru pro PC Gamer se producent hry Fabrice Condomidas podělil o to, že v Andromedě budou i vedlejší úkoly poněkud delší a jejich příběhové pozadí bude mnohem propracovanější. Condomidas tvrdí, že v tomto ohledu se studio chce poučit ze zkušeností a chyb, načerpaných a způsobených během vývoje Dragon Age: Inquisition, zároveň ale sleduje i konkurenci.

Jmenuje konkrétně polský CD Projekt RED, který podle něj v případě vedlejších úkolů ve třetím Zaklínači uhodil hřebíček na hlavičku.Condomidas také podotkl, že větší questy nejsou vždy automaticky lepší a je především důležité, aby měly pro hráče smysl a dostatečně odměnily jeho snažení. „Je pro nás velmi důležité, aby kvantita a rozsah neovlivnily kvalitu toho, co během plnění úkolů budete dělat,“ dodává producent.

Bude rozhodně zajímavé sledovat, zda se BioWare pokusí v případě vedlejších úkolů o revoluci, nebo se alespoň skutečně inspiruje Zaklínačem 3, jehož sidequesty byly smysluplně spjaty se světem, v němž se hra odehrává, a často i s hlavním příběhem. Celá řada jiných her, včetně zmiňovaného posledního Dragon Age, nutí hráče plnit nezábavné, repetitivní úkoly, často založené na grindu. Jestli to v Andromedě bude jiné, to se dozvíme 21. března. Hra vychází na PC, Xbox One a PlayStation 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama