"Online v GTA V a RDR 2 spolu nesoupeří"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka "Online v GTA V a RDR 2 spolu nesoupeří"

"Online v GTA V a RDR 2 spolu nesoupeří"

Pavel Makal

Pavel Makal

8. 2. 2017 10:06
Reklama

Loňské podzimní oznámení Red Dead Redemption 2 vehnalo slzy do očí nejednomu fanouškovi westernu. Pokračování cenami ověnčeného titulu z roku 2010 jsme vyhlíželi celé roky a letos na podzim se snad konečně dočkáme. Výkonný ředitel vydavatelství Take-Two Interactive Strauss Zelnick se sice v průběhu konference k příležitosti zveřejnění finančních výsledků za uplynulé období vyhnul většině otázek, směřujících k Red Dead Redemption 2, něco jsme se však přeci jen dozvěděli.

Předně jde o rekapitulaci toho, jak si vlastně vedl první díl. Původní Red Dead Redemption, který vyšel jen na Xbox 360 a PlayStation 3, expedoval v prvním roce prodejů 8 a půl milionu kusů. Celkově pak počet expedovaných kopií přesáhl 15 milionů. Přestože se Zelnick nechce pouštět do předpovědí toho, jak si povede pokračování, zmínil, že z jeho prodejního potenciálu má velmi dobrý pocit. Je také zřejmé, že druhý díl bude klást daleko větší důraz na online prvek, který se tolik osvědčil v případě GTA V.

„Samozřejmě jsme z tohoto titulu neuvěřitelně nadšeni. Nejen z Red Dead Redemption 2 jako takového, ale i z online nabídky, která přijde. Rockstar o této hře bude v budoucnu samozřejmě mluvit víc, ale očekávání jsou velká jak na straně zákazníků, tak i na té naší,“ uvedl Zelnick. Kromě toho se také zmínil o marketingové strategii, která bude westernový titul doprovázet. Zdůraznil, že Take-Two Interactive značně podporuje vydání všech svých titulů a vyjádřil hrdost nad marketingovým týmem. I v případě Red Dead Redemption 2 se tak můžeme připravit na pořádnou reklamní masáž.

Zelnick si nemyslí, že by si online módy Red Dead Redemption 2 a GTA V měly konkurovat. Tvrdí, že zábavní průmysl je velmi zvláštním odvětvím, kde si jednotlivé značky vlastně nekonkurují. Pokud se vám na trhu nic nelíbí, nemáte důvod si to pořizovat. A pokud se vám líbí více věcí, můžete je konzumovat všechny. Zelnick nevěří tomu, že mezi oběma tituly je jakýkoli konkurenční vztah. Red Dead Redemption 2 dorazí na trh do konce aktuálního fiskálního roku, s největší pravděpodobností pak během letošní podzimní sezóny. Hra je momentálně oznámena pro PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama