Modder rozpohyboval auta ve Falloutu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Modder rozpohyboval auta ve Falloutu

Modder rozpohyboval auta ve Falloutu

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 2. 2017 10:57
Reklama

Co si budeme namlouvat, engine Falloutů není zrovna z nejmodernějších, ale na druhou stranu umožňuje vývojářům i fanouškům, kteří už jej dobře znají, všemožné experimenty. Tento konkrétní oživí jinak staticky působící silnice v postapokalyptickém světě Fallout: New Vegas.

I když by tahle auta zřejmě už měla dávno odpočívat někde na vrakovišti, šikovný fanoušek němé svědky zkázy znovu nechal brázdit rozpadající se silnice. Mod má na svědomí autor s přezdívkou Uhmatt a stáhnout si jej můžete na webu Nexus Mods. Fallout tak může rázem připomenout spíše Mad Maxe, tedy jiný postapokalyptický svět, kde ale navzdory vší bídě automobilový kult stále vládne.

Silnice v New Vegas jsou sice plné děr a výmolů, ale to není nic, na co by nebyl našinec zvyklý. Kromě pěších karavan se tak začne světem díky modifikaci prohánět i několik vozů. Vývoj je zatím na začátku a samotný autor říká, že jde o beta/early preview verzi. Výsledek tedy zatím není dokonalý, auta například nemají žádného řidiče. Jde v podstatě potvoru ve tvaru vozidla, která se pohybuje po předem dané cestě.

Podle PC Gameru mají také potíže někdy projet obtížným terénem a při hledání cesty mezi výmoly. Autům ale nechybějí animované pneumatiky nebo zvuk motoru a celkově už nyní výsledek působí velmi přesvědčivě. Podle PC Gameru po instalaci chvíli trvalo, než se objevilo první vozidlo, ale po pár minutách už je člověk začal potkávat.

Nemáme se bát žádných dopravních kolapsů, v jedné oblasti se nejčastěji objeví jediné auto, výjimečně dvě tři. Takže doprava nepůsobí rušivě a do světa New Vegas údajně moc pěkně zapadá. Chybí už jen možnost usednout za volant sám a rozjet se vstříc nukleárním dálavám…


Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama