Atmosferický trailer ukazuje Conan Exiles
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Atmosferický trailer ukazuje Conan Exiles

Atmosferický trailer ukazuje Conan Exiles

David Plecháček

David Plecháček

25. 1. 2017 15:39 4
Reklama

Zdá se, že každá severská země má své světoznámé studio. Dánové spoléhají na IO Interactive, ve Švédsku pracují matadoři ze studia EA DICE, ve Finsku sídlí Remedy nebo Colossal Order, a Norové… ti jsou na tom hůř. Jejich nejžhavějším studiem je Funcom, který letos chystá vydat Conan Exiles.

Právě Conan (ať už myslíme Age of Conan nebo vznikající Conan Exiles) je jejich nejsilnější sérií. Pokud by někdo namítl, zda bychom spolu s Funcomem neměli zmínit i sérii Dreamfall, ta už studiu nepatří. Práva byla převedena do nového studia Red Thread Games Ragnara Tørnquista, který se od Funcomu oddělil v roce 2012.

Ačkoliv to vypadá, že Dreamfall s Conanem nijak nesouvisí, nezmiňuji ho úplnou náhodou. Funcom se ho vzdal především proto, že se chtěl soustředit na online hry, mezi které se počítala i série Age of Conan. S odstupem několika let tu máme klasickou open-world survival hru Conan Exiles, která ale nebude šetřit online prvky. Údajně ji ale půjde zahrát i v klasickém single pojetí.

O sandboxovém titulu jsme už několikrát psali, tentokrát se ale podíváme na cinematický trailer, který prakticky popisuje úvod hry. Titul inspirovaný knižní předlohou Roberta Howarda vás nepostaví do role samotného Conana, nýbrž do těla úplně nové postavy. Tu Conan uprostřed pouště odpoutá od kříže, aby jí následně podal sekyru a společně se ubránili proti stvůře ne nepodobné Skagovi ze série Borderlands.

Doufejme, že bude hra stejně atmosferická, jako je trailer. Kromě něj Funcom představil dvě edice hry, Barbarskou, prodávanou za 60 dolarů (přibližně 1500 korun), a normální, prodávanou o polovinu levněji. Dražší edice obsahuje téměř pětisetstránkovou digitální knihu „Coming of Conan“, soundtrack nebo herní předměty do MMO Age of Conan. Na celý seznam se můžete podívat níže.

Hra v současnosti míří do předběžného přístupu na Steamu, konkrétně 31. ledna. Později se Conan podívá i na Xbox One, přesné datum ale prozatím neznáme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama